U trendu

Kada je dečko „ljigav“

Ima momaka koji veruju da dečak mora da bude u „mačo“ fazonu, inače nije muško – da mora da bude grub, da ne dolazi u obzir da na javnom mestu ispolji nežnost prema devojci. A postoji i druga krajnost, momci koji prosto ne prestaju da vas cmaču. Kao ni bilo koja krajnost, ni ova nije dobra.

Šta je problem s takvim momkom? On je nežan, osećajan, ne stidi se svojih emocija, spreman je da vam poljupcima uvek i svuda pokaže koliko vas voli… Problem je što takav dečko preteruje. Ne samo da vas ljubi nego vas izbalavi kao srećni bernardinac. Već i ta jedna stavka bila bi dovoljna da zgadi većinu devojaka, ali to čak nije ni najveći problem.

Takav momak ne bira gde i pred kim će vam pokazivati svoju ljubav. Cmakaće vas i umiljavati se oko vas i u društvu pred kojim želite da ispadnete „kul“, pa čak i pred vašim roditeljima, braćom, sestrama (braća i sestre vas posle takvih scena redovno ubiju od zezanja). Takav dečko ne samo da je umiljat nego njegovo umiljavanje preraste u neku vrstu ljigavog kreveljenja od koga vam se zgadi život i koje vas prilično iznervira – ne sviđa vam se takvo ponašanje ni kad ste sami, a kad se tako ponaša pred društvom, što mu uopšte nije strano, želite u zemlju da propadnete od blama – nakon što ga ubijete.

Jasno vam je: čim vas on u toj meri nervira, to nije veza u kojoj možete biti srećni, niti u kojoj možete uživati. Ipak, na neki način on je sladak i lepo je što vas toliko voli… Jeste. Lepo je. Ne mislimo da bi s njim trebalo da raskinete – bar ne odmah. Trebalo bi da mu objasnite da vam njegovo ponašanje zaista smeta i da ga zamolite da malo smanji doživljaj. Ako je pametan i ako mu je stvarno stalo do vas, trebalo bi da shvati poruku i da je prihvati – a onda možete zaista da se opustite i da uživate sa slatkišem koji vas obožava.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.