Kako da budete neodoljivi?

Svi žele da se dopadnu drugima; svi žele da ih drugi vole. To nije uvek lako postići, naročito ako ste stidljivi. Šta je to što nekog čini neodoljivim? Sam fizički izgled nije dovoljan – sigurno znate bar jednu "super ribu" koju zapravo malo ko voli i koja nema nijednu srećnu vezu. Nije ni pamet – "štreberi" su pametni (često), pa opet nisu baš popularni. Šta treba da uradite da bi vas svi smatrali neodoljivim? Evo šta – u devet stavki.
1. Pazite na držanje tela – ispravite se, glavu gore; ako ste devojka, isturite grudi (ne preterano, ali nemojte ni da ih krijete pogrbljenim držanjem). Hodajte lagano i samouvereno.
2. Nosite odeću koja odgovara vašem trenutnom raspoloženju i u kojoj se najbolje osećate – tako ćete zračiti zadovoljstvom.
3. Dok razgovarate s nekim, gledajte ga pravo u oči.
4. Kad govorite, govorite izražajno, ali ne preglasno. Smešite se tako da vam se vide zubi i smejte se što češće.
5. Svog sagovornika slušajte sa razumevanjem, ali zastupajte i svoje mišljenje. Tako će mu vaše razumevanje još više prijati.
6. Suprotstavite se suparnicima. Ako se povučete, svi će vas videti kao gubitnika.
7. Ako imate konkurenciju, pokažite im šta znate i iznesite činjenice (nikakvo tračarenje ni rekla-kazala).
8. Ukoliko imate probleme u vezi, nipošto ih nemojte rešavati u hodu, usput, nego kada vam je glava hladna i kada se situacija smiri.
9. Uvek budite spremni za kompromis – ne možete stalno isterivati svoje – ali se obavezno suprotstavite ukoliko se onaj s kim ste napravili kompromis ne drži dogovorenih pravila.
Ukoliko se budete ovako ponašali, svi će vas videti kao zrelu, samouverenu osobu koja zna šta hoće i fer se ponaša prema svima. Upamtite: trik nije u tome da budete najbolji na svetu, već da svoju okolinu ubedite u to da ste najbolji (najbolji prijatelj, najbolji dečko ili najbolja devojka), najbolji u onome što vas zanima…). Budite ubedljivi i niko vam neće odoleti!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.