Kako provesti raspust?

Naš „Vodič kroz Beograd“ vam svakodnevno plasira informacije o dešavanjima u Beogradu. Informacije o dešavanjima po drugim gradovima takođe je veoma lako naći. Ali, ako ste rešili da se siti naodmarate i nigde ne izlazite nekoliko dana, imamo za vas odličan predlog.

Gledajte stare filmove! Ne, ne klasike, već starije tinejdžerske komedije. Ove novije produkcije ste sigurno već gledali, što zbog reklame, što zbog preporuka. Ali postoje neki zaboravljeni filmovi iz devedesetih koji kod nas nisu prezentovani u to vreme već su se pojavili tek kao naknadno video-kolo naših produkcijskih kuća. Iznenadićete se imenima nekih zvezda koji su tada bili u postavama sledećih tinejdžerskih filmova.

Predlog br.1: „Čovek na mesecu“ („The Man on the Moon“) iz 1991. godine.

Igra poznata glumica iz filma „Legally blonde“ Ris Viterspun (Reese Witherspoon) i Džejson London (Jason London).
Ova romantična drama je prvi film lepe glumice koja u filmu glumi četrnaestogodišnju Deni Trant. Malo današnjih tinejdžerskih filmova može se uporediti sa ovim ostvarenjem u kome je na tako lep način opisana ljubav, radost i tuga ove mlade devojke.

Predlog br.2: „Ošamućeni i zbunjeni“ („Dazed and Confused“) iz 1993. godine.

Igra danas veoma poznata glumačka ekipa, koju čine: Džejson London (Jason London), Mila Jovović (Milla Jovovich), Majkl Burk (Michelle Burke), Ben Aflek (Ben Affleck) i Metju Mekonahi (Matthew McConaughey).
Ovaj film vas vodi u školske dane generacije 1976. Govori o grupici prijatelja u Teksasu koji doživljavaju tipične mladalačke zgode i nezgode. Neke scene iz filma izgledaće tako poznato i blisko jer pripadaju svim srednjoškolcima nezavisno od porekla i vremena u kome su odrasli.

Predlog br.3: „Istina o kucama i macama“ („The Truth About Cats & Dogs“) iz 1996. godine.

Igraju: Uma Turman (Uma Thurman), Dženin Garofalo (Janeane Garofalo), Ben Čaplin (Ben Chaplin).
Ovo nije tipično tinejdžerski film, niti je baš tako star, ali ga ipak preporučujemo. To je veoma zanimljiva priča sa starim receptom zamene identiteta. Uspešna veterinarka vodi emisiju na radiju u kojoj pomaže slušaocima da reše probleme koje imaju sa kućnim ljubimcima. Ona je toliko nesigurna u sebe da šalje svoju prelepu drugaricu na sastanak umesto nje.

Proverite naš izbor, nećete se pokajati.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.