U trendu

Kažu da imaju rak (2)

Najčešći razlog takvog ponašanja bude to da su prosto želeli da privuku pažnju. Dobro, reći ćete, svako nekad želi da privuče pažnju, ali zar ovako? Recimo da neki ljudi imaju čudne ideje o tome kako privući pažnju – i da verovatno ne bi bilo loše da razgovaraju sa stručnjakom (psihologom) o tome otkud im potreba da baš na taj način privlače pažnju. Vama, nakon što otkrijete ovakvu laž, preostaje da odlučite o daljem odnosu sa osobom koja vas je ovako lagala.

Nekakvo logično i razumno objašnjenje od njih ne očekujte; uglavnom ispadne da posle takvih laži neće ni da vam pruže objašnjenje, ne veće od „mislila sam da si mi drugarica“ (šta god im to značilo) ili sleganja ramenima. Reakcija većine na ovakvu laž bude da više reč ne progovore sa tom osobom, jer osećaju da nikad više neće moći da im veruju, o čemu god da se radi. Ako se radi o scenariju dva, to jest o simpatičnoj osobi iz diskoteke (ili kafića, ili gde ste ih već sreli), uglavnom reakcija bude da to mesto izbegavate, da ih ne biste ponovo sreli.

Da li ćete i vi tako postupiti, na vama je da odlučite. Možda i rešite da im pružite još jednu šansu – ali to ide jako, jako teško. Posle toliko velike laži, i laži sa toliko detalja, koja traje mesecima, kako ponovo verovati toj osobi? Ako niste u stanju da poverujete ni u jednu jedinu njihovu reč, na šta bi onda uopšte ličio vaš odnos? Teška odluka i, šta god da odlučite, svakako ćete se još jako dugo osećati veoma povređeno.

U jednu stvar bi trebalo da budete sigurni: vi niste krivi. Laž te vrste ama baš ničim niste mogli da prouzrokujete. Kakva god da bude vaša odluka o nastavku ili nenastavku odnosa sa tom osobom, možete je doneti bez griže savesti, jer zaista niste ničim izazvali takvo ponašanje. Možda ona najčešća odluka i jeste najbolja – da prekinete kontakt sa osobom kojoj više nećete moći da verujete i u koju ste izgubili svako poverenje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.