U trendu

Kažu da vole prirodne

Veliki broj dečaka će reći da najviše vole kad je devojka bez šminke, tada im je najlepša. A devojke onda primete da se oni na ulici okreću za našminkanima, a ne za onima bez šminke. I upitaju se o čemu se tu radi, zašto pričaju jedno – a pokazuju drugo.

Ima devojaka koje se osećaju jako nesigurno kada su nenašminkane, ili se bar osećaju nešto sigurnije kad imaju makar malo šminke na licu. Tu nema ničeg neobičnog, šminka i služi ulepšavanju; ipak, s njom ne bi trebalo preterati.

Zaista će se malo kom dečaku dopasti devojka sa „tri kile“ šminke na licu. Momak bi obično voleo da je u stanju da prepozna svoju devojku i kad je vidi nenašminkanu; pored toga, većini dečaka se ne dopada da se nagutaju karmina kad se ljube s devojkom, kao ni da pojedu malo pudera kad je poljube u obraz.

Kad kažu da im se njihova devojka više sviđa nenašminkana, nekad tu ima još nečeg. On je nju upoznao kad je bila našminkana, i dopala mu se, ali ne želi da je i drugi momci gledaju na taj način, ne želi konkurenciju. I zato će se nekim dečacima više sviđati kad im je devojka nenašminkana i ne posebno upadljivo obučena – žele da je zadrže za sebe.

Izveden je jedan eksperiment, tokom kojeg su momcima prikazane tri slike devojaka. Radilo se o istoj devojci, samo što je na jednoj slici bila upadljivo našminkana, na drugoj je imala sasvim malo šminke, a na trećoj je bila potpuno bez šminke. Velikoj većini dečaka najviše se dopala ona sa sasvim malo šminke. Uglavnom nisu ni videli da ona uopšte ima šminku na licu, samo im je izgledala najlepše.

Taj podatak možete da iskoristite, ako želite. Nanesite sasvim malo šminke, toliko da ne bude sigurno da li ste uopšte našminkane ili ne (druge devojke će primetiti šminku, ali velik broj dečaka neće, jer manje pažljivo primećuju takve detalje), i tako da istaknete ono što je najlepše a prikrijete eventualne nedostatke. Makar vaš dečko i rekao da najviše voli kad ste nenašminkane, vrlo je verovatno da će mu se jako svideti vaš izgled s premalo šminke da bi je on primetio, a ipak dovoljno da istakne ono što najviše volite na sebi i učini vas sigurnijom u svoj izgled.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.