Korisno povlačenje

Dopadaju vam se neki dečko ili devojka. Ma, šta samo dopadaju – zaljubljeni ste u njih. Možda su to vaš bivši dečko ili devojka koje pokušavate ponovo da privučete, možda još niste bili s njima a žarko biste želeli da se upravo to desi. Čini se da vam ne ide loše – imate lepu komunikaciju, prijatni su vam razgovori, zajedničko smejanje, taj dečko ili devojka odlično znaju da vam se sviđaju i da želite da budete s njima. Šta je problem, mogao bi neko da upita.
Problem je što se osim tog zajedničkog smejanja i razgovora, možda i odlazaka u bioskop ili kafić ili diskoteku u "cela ekipa" varijanti, ništa ne dešava. Vi tog dečka ili devojku mazite i pazite, ugađate im, fini ste i slatki prema njima – ali ništa konkretno se ne dešava. To i dalje nisu vaš dečko ili devojka i ne znate šta još da uradite.
Ako se prepoznajete u ovakvoj situaciji, moglo bi da bude korisno da se povučete. Ne brinite, ne trajno – ovde povlačenje služi tome da isprovocira reakciju. Ovako kako stvari stoje, vi ugađate tom dečku ili devojci, i to pred svima, oni se osećaju lepo i maženo i paženo i još im raste ego jer im ugađate pred svima – a istovremeno, i dalje imaju potpunu slobodu. Niste u vezi, pa prema tome oni nemaju nikakvih obaveza prema vama.
Ukoliko se povučete, vrlo je verovatno da ćete ubrzo početi da im nedostajete. Navikli su na vas i na to da se trudite oko njih – pitaće se šta je to odjednom, gde ste vi. Valjda će shvatiti i da bi, ako ne uzvrate pažnju i ne potrude se i oni oko vas, mogli i da vas izgube. Nije verovatno da žele da se to desi. Povucite se – i najverovatnije će dečko ili devojka u koje ste zaljubljeni reagovati, konačno će se izjasniti i vaša želja za ljubavnom vezom s njima će se ostvariti. Jipi!
Šta ako se povučete, a oni ne reaguju, ne krenu za vama? Postoji i ta mogućnost. Ukoliko se to desi, moraćete da se suočite s tužnom činjenicom, a to je da oni nisu zainteresovani za vezu s vama. Jeste, prija im što im ugađate – ali vaša osećanja prema njima nisu uzvraćena. Nisu zaljubljeni u vas. U takvom slučaju, pomirite se sa situacijom – ako neko nije zaljubljen u vas, tu se zaista ništa ne može učiniti. Ne možete nikoga prisiliti da vas voli.
Držimo vam palčeve!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.