Kozmetički SOS (1)

U letnjem periodu pojedini kozmetički tretmani zahtevaju više vaše pažnje no inače. Međutim, i rezultati su znatno vidljiviji. Ako pogrešite, dobro će vam doći mali trikovi kojima brzo možete popraviti stanje.

Krema za potamnjivanje

Pre nego što nanesete ovu kremu, uradite dobar piling kože. Mrtve ćelije će drugačije reagovati na nanetu boju, pa vam koža može postati šarena poput leopardovog krzna. Posle pilinga, mokrim frotirom detaljno očistite pete, kolena i laktove kako biste uklonili mrlje i na tim područjima.

Ako ste naneli kremu bez prethodne pripreme, pokušajte da uklonite mrlje vlažnim peškirom. Zatim nanesite hidratantno mleko za telo i ponovo namažite kremu da biste izjednačili boju kože. Najbolje je koristiti nijansirane kreme za potamnjivanje, jer se tako lakše kontroliše naneta količina i konačni rezultat.

Hladna depilacija

Bikini zonu najbolje je depilovati hladnim voskom. Međutim, i prilikom ove depilacije može se dogoditi da pola voska ostane zalepljeno. Da biste to sprečile, rukama zagrejte traku s voskom. Pažljivo je razdvojite od zaštitnog papira i laganim pritiskom zalepite je na suvu kožu. Ako vam je preostalo nešto zalepljenog voska, iskoristite bademovo ili maslinovo ulje i umasirajte ga u zalepljeno područje. Posle nekoliko minuta, lako ćete ukloniti sav vosak. Da vam koža ne bi bila previše iritirana nakon depilacije, nanesite malo pudera ili neparfimisanog hidratantnog mleka.

Uklanjanje dlačica na rukama

Nipošto nemojte žiletom brijati dlake na rukama – od toga će one rasti samo gušće i deblje. Koristite posebne preparate koji služe za izbeljivanje ovih dlačica (ili se odlučite za profesionalnu depilaciju u salonu). Tu, inače, nema mnogo pomoći – strpite se dok dlačice ne narastu ponovo i primenite neki pogodniji tretman. Nausnice su takođe vrlo osetljive. One se depiluju specijalnim voskom (ne žiletom), pa vam preporučujemo posetu kozmetičaru. No, ne zaboravite: kad jednom započnete s ovom depilacijom – morate je primenjivati do kraja života. Zbog toga je bolje izabrati posvetljivanje tih dlačica. Koristite specijalne preparate kojih u parfimerijama ima sasvim dovoljno i neškodljivi su za upotrebu.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.