U trendu

Kreativnost donosi lepo raspoloženje

Baviti se nečim kreativnim donosi lepo raspoloženje. Ne mora to kreativno da vam bude buduća profesija; ne morate čak ni da budete iole dobri u tome. Već sam čin kreativnosti će vas oraspoložiti, a to je ono glavno – da vi sami uživate.
Kakav čin kreativnosti? Potpuno je svejedno. Možete da pišete pesme, priče, možete i roman, ako imate strpljenja, možete da crtate, slikate, vajate, komponujete, da pravite nakit (od materijala koji vam je već pri ruci ili da prvo sakupite ono što želite – i to sakupljanje i traganje za odgovarajućim materijalom može da bude zabavno), da smišljate plesne koreografije i odigrate ih, da pevate pesme koje ste sami smislili (ili tuđe, i to je zanimljivo), da svirate nešto… Šta god da vam se dopada – može.
Možda će od toga ispasti nešto dobro. Moguće je da će u početku biti loše, ali ćete se vremenom, ako ne odustanete, popravljati i postepeno postajati sve bolji. Možda će ispasti i nešto što može da se unovči. A možda ćete u tome biti očajno loši – otkriti da imate dve leve noge, da jednu jedinu notu ne možete da "ubodete", da vam crteži liče na žvrljotine trogodišnjeg deteta, da su vam pesme grozne… Sve to nije bitno.
Bitno je da se zabavljate dok to radite. A biće vam zabavno. Ako nema nikog da vas zadirkuje, nije nikakav problem da vaše "igranje" liči na pokrete rahitičnog kengura – na kraju krajeva, ludirate se, nikom ništa ne pokušavate da pokažete. Nije za ocenu. Ni sami sebi ne pokušavate da pokažete da ste genijalni umetnik ili šta već, samo se zabavljate.
I zabavićete se. Išlo vam dobro ili loše, biće vam zanimljivo dok to radite i oraspoložićete se. Možda otkrijete da u vama čuči umetnik, možda ne, ali ćete uživati i osećati se zaista dobro – a to je glavno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.