U trendu

Lenji za izlaske

Izlasci s društvom su super, ali se dešava da se jednostavno ulenjite i mrzi vas da se pomerite s kreveta, iz fotelje, odakle već, naročito tokom hladnijih dana. Ipak, vredi se potruditi, jer onda iznova otkrijete koliko vam izlaženje i druženje prija.
Dešava se: dođe hladno, sivo, turobno vreme, možda vas i uhvati neki virus pa budete bolesni neko vreme (ili se situacija s bolešću nekoliko puta ponovi), napolju je neprijatno i bljuzgavo, i zavučete se u kuću. U redu, morate u školu, ali inače sve vreme provodite kod kuće, počinjete već da se osećate "ucrvljalo", ali teško vam je da naterate sebe da izađete. Možda se i vaši prijatelji osećaju slično i niko ne izlazi, a možda vas zovu da izađete, ali vas mrzi da to učinite. Ono što je nezgodno kad se jednom počne tako jeste to što vam s vremenom postaje sve teže da sebe naterate da izađete iz kuće, zbog neizlaženja se osećate sve bezvoljnije, suviše ste bezvoljni da sebe naterate da izađete, i tako u krug.
Doduše, ima i onih koji i inače nisu skloni izlaženju i druženju, radije bi provodili vreme u sopstvenom društvu i u društvu knjiga, muzike, filmova, Interneta… Ima takvih usamljenika koji zaista ne čeznu nešto posebno za društvom, i kojima je sasvim dovoljno da, recimo, jednom mesečno izađu s prijateljima. To je sasvim u redu, ako je to ono što vam stvarno prija – nismo svi društveni i ljubitelji izlazaka (mada, svakako bi bilo poželjno povremeno izaći na svež vazduh, onoliko svež koliko je moguće u vašem gradu). Ali, ako vam ne prija da ne izlazite, onda bi svakako trebalo pokrenuti se.
Kako? Naterajte sebe. U početku će ići teško jer ste se ulenjili, ali će vremenom ići sve lakše, kako se budete podsećali koliko vam druženje s prijateljima i izlaženje s njima prijaju. Ne uspeva vam da se naterate? Pozovite prijatelje u pomoć, recite im da vas dođu kod vas i makar silom vas izvuku iz kuće. Naravno, ne mislimo da vas bukvalno silom izvuku, ali, jednom kad dođu kod vas, veselo počnu da vas nagovaraju, verovatno će vas dovoljno razvedriti da prihvatite da izađete s njima, a kad nekoliko puta osetite da ste im nedostajali, da žele da budete s njima, sigurno će vas i to podstaći da se "razmrdate".
Probajte! Nemate šta da izgubite – ako na kraju dođete do zaključka da vam ipak nije do izlaženja, možete da ostanete kod kuće.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)