Majica s natpisom

Odelo čini čoveka! Pardon, izreka kaže da odelo ne čini čoveka. Ipak, načinom na koji se oblačite – vašim stajlingom – okolini dosta toga govorite o sebi, bili toga svesni ili ne. Kad je već tako, ako imate poruku koju želite nekome da uputite, a da to ne kažete otvoreno, za to možete upotrebiti i svoju odeću. Postoje brojna istraživanja o tome koju poruku šaljete kojom bojom, ili kakvom garderobom, ali danas se zadržavamo na nečemu znatno jednostavnijem: na starim dobrim majicama s natpisom i predlozima kako ih možete upotrebiti.

Recimo, jako se interesujete za ekologiju (to je „kul“!) i za ugrožene životinjske vrste – to možete istaći majicom s natpisom spasite kitove; ili, protivite se ratu (takođe „kul“) – neka od majica s porukama o miru može to da istakne. Osim što nosite majice sa „kul“ natpisima, dajete i svima koji vas još uvek ne znaju ideju o čemu bi mogli da pričaju sa vama i kakav bi sagovornik (bilo za ćaskanje, bilo za flert – ili oboje) mogao da vas interesuje.

Stidljivi ste i teško vam je da prilazite ljudima – čak i ako smatrate da su mnogo simpatični i baš biste voleli da ste u njihovoj blizini (jeste, govorimo najviše o situaciji kad se ne usuđujete da priđete simpatiji!)? Majica shy girl ili shy boy mogla bi da vam pomogne i podstakne simpatiju da priđe vama (mada bi majica shy boy neke mogla da podstakne i da vas „bockaju“).

Majice sa logoima različitih brendova već su manje „kul“ – ako će već tako super devojka ili tako super dečko kao vi da reklamira određeni brend nošenjem natpisa, baš bi mogli i da vam plate za to. Ovako, promovišete ih džabe – i to je neka poruka o vašoj ličnosti.

Jedno ne bi bilo loše upamtiti: ma koliko su natpisi na majicama zgodni za slanje poruka okolini (ukoliko nosite Metallica majicu, vrlo brzo ćete videti ko su vam istomišljenici), nikako ne treba stalno nositi takvu garderobu. Bar povremeno bi trebalo nemati nikakav natpis ni poruku na sebi i potruditi se da ono što imate da kažete saopštite bez takvih pomagala (ionako je dosadno – za okolinu – kada baš stalno izgledate kao plakat), kao i da podstaknete okolinu da se interesuje za vaše mišljenje i za to da vas upozna i bez prethodnog majica-uvoda.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.