Mirisi raspoloženja

Parfemi i mirisi ne služe samo za to da biste lepo mirisali. Mirisi mogu uticati na vaše raspoloženje, a samim tim i na samopouzdanje.

Ako ste napeti ili ste doživeli neku stresnu situaciju, za vas je miris od lavande ili vanile. Ove dve arome pomažu pri smirivanju živaca i opuštanju. Korišćenje lavande pre spavanja poboljšaće dužinu i kvalitet vašeg sna. Vaše majke sigurno znaju da se bebe mogu lakše uspavati kada se okupaju sapunom od lavande.

Ako se osećate umorno, tromo i usporeno, pomoći će vam miris zelenog limuna, grejpfruta i mandarine. Pomešajte nekoliko kapi isceđenih iz ovog voća sa vodom i stavite u sprej-bocu. Dobro isprskajte kožu posle tuširanja i proverite efekte.

Želite da se osećate senzualno? Za vas su arome mošusa, sandalovine i jasmina. Ovi mirisi ne samo da pokreću vaša čula već i čula svih oko vas.

Sve ove arome možete korisiti na više načina. Za opuštanje se preporučuju tople kupke i mirisne sveće, a „pokretačke“ mirise treba koristiti u obliku parfema, dezodoransa, ulja ili sapuna.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.