Mladi željni uspeha

Ekspanzija manekenstva i visoke mode dovela je do toga da svaka devojka poželi da se nađe ispred objektiva, postane zvezda i zarađuje velike sume novca. Iza oblasti mode i manekenstva stoji čitava armija fotografa, stilista, frizera, bukera i, naravno, devojka i mladića željnih slave.

Da bi devojke počele svoju karijeru, potrebno je da izaberu pravu agenciju. Postavlja se, međutim, pitanje: „Kako izabrati pravu?“

Ukoliko u određenu agenciju odete po preporuci poznanika koji vam može potvrditi da je ta agencija pouzdana, tada su svi vaši problemi rešeni. Ukoliko sami okrenete oglase ili vam pažnju privuku plakati izlepljeni po gradu, sasvim sigurno ćete naići na jednu od onih agencija koja pruža jedino lažni san.

Pri ulasku u jednu od tih agencija, dočekaće vas nasmejana doterana sekretarica, koja će vam saopštiti da je direktor zauzet i da sačekate malo. Nakon određenog vremena, primiće vas direktor agencije koji će vam ispričati kako njihova agencija posluje sa poznatim agencijama širom sveta. Za početak, moraćete da završite kurs za manekene. Ukoliko ste kurs završili u nekoj drugoj agenciji, reći će vam da je njihova najbolja ili da vas, nakon što prošetate, nisu naučili da pravilno hodate. Cena kursa u proseku je od 100-500 nemačkih maraka. Nakon završenog kursa, sledeći korak je izrada fotografija, i to, naravno, sa agencijskim fotografom. Cena izrade „book-a“ kreće se u intervalu od 200-1500 nemačkih mraka. Nakon toga će vas možda pozvati na kasting za nepoznate firme na kojem možda ništa nećete zaraditi, čak i ako dobijete i odradite reviju ili snimanje, jer će vam reći da agencija nije dobila novac.

Poigravanje snovima mladih ljudi rasprostranjeno je širom sveta, a osnovni razlog leži u tome što svet glamura i visokih honorara deluje izuzetno primamljivo mladima željnim uspeha.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.