U trendu

Mogu li se preljubnici promeniti? (1)

Mnogo je pitanja o prevari u vezi, pitanja koja muče i mlađe i starije. Jedno od „gorućih“ je: mogu li se preljubnici promeniti? Ako se zaljubite u nekoga za koga znate da je već varao, možete li toj osobi verovati da neće prevariti i vas? Na ova pitanja nema lakih odgovora.
Mnogi vole da veruju da će svojom ljubavlju promeniti nekoga i da taj neko ranije samo nije našao pravu osobu. Pa će, iako je u ranijim vezama varao (bio nasilan, pio, drogirao se, kockao se i slično), u ovoj novoj, pravoj, biti odjednom dobar i fin, pravi anđelak, transformisan ljubavlju prema divnom i predivnom biću – vama. To ne ide baš tako.
Ljudi se vremenom menjaju. To ide sporo, i ne možete ih promeniti ako ne žele da se menjaju, ali tokom života do nekih promena ipak dođe. Tako se desi i da osoba koja je ranije varala u vezama to više ne čini. Samo, to nije nešto što možete unapred znati, tako da, kad počinjete, nemate nikakvu garanciju da vas ta osoba neće prevariti (ako je za utehu, stopostotna garancija ionako ne postoji).
Vaša mladost može predstavljati dodatni problem. Naime, mnogi tinejdžeri nisu zaista spremni za veze, za ozbiljnost i odgovornost i kompleksnost veze. Ali, tu je pritisak sa strane, toliko njih ima dečka ili devojku, zar ste vi jedini gubitnik ili gubitnica koji sebi ne mogu nikog da nađu? I tako se mnogi upuste u nešto relativno ozbiljno i ne shvatajući niti znajući zaista šta sve veza uključuje, onda kada bi se radije samo poigravali i eksperimentisali.
Ima onih koji varaju kad god im nešto nije po volji u vezi. Ima onih koji varaju jer su nezreli, kao što smo opisali, i vremenom to prerastu. Ima i onih koji varaju jer im to „prolazi“, a ako su s osobom koja ih neće pustiti da se tako ponašaju, onda ne varaju. Ovi poslednji prevare kada im nešto zafali u vezi, pa im prevara bude oproštena i neko vreme je veza jako lepa, pa im opet nešto zafali u vezi, opet prevare i bude im oprošteno, opet sledi lepa faza…
Sutra pročitajte još o ovoj temi i kako bi bilo dobro postupiti ako baš želite vezu s osobom za koju znate da je već varala.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.