Muškobanjaste devojke ne nađu momke?

Postoji uverenje da momci ne vole muškobanjaste devojke; ako ih i prihvate, prihvate ih kao ortake, i ne razmišljaju o njima kao o devojkama, tako da je muškobanjastim devojkama nemoguće da nađu dečka. Stvari zapravo i ne stoje baš tako.
Ukoliko ste i vi malo ili malo više muškobanjaste, može se desiti da vas momci s kojima se družite posmatraju manje-više kao još jednog ortaka. Svesni su da ste devojka utoliko što ne možete da podignete onoliko koliko oni mogu (otprilike, kao neki slabiji dečak – nikome to nije stvarno važno) i utoliko što u školi idete u drugi toalet nego oni, i to je otprilike to. Osim toga, ako se uz to prema njima odnosite kao da ste dečak, kao njihov ortak, tako će vas i tretirati. Ipak, to ne znači da je takvo gledište nešto nepromenljivo.
Neretko, desi se da se nekom momku dopadne muškobanjasta devojka koja se s njim druži kao ortak. Dopadne mu se kao devojka – to nije nimalo čudno, već se dobro slažu, zanimaju ih slične stvari, veruju jedno drugom, dragi su jedno drugom, on je ipak svestan da je ona devojka… Samo, pošto se jedno prema drugom ponašaju kao prijatelji, on nije siguran da je ona na taj način zainteresovana za njega, pa zato ćuti i nastavlja da se odnosi prema njoj kao ortaku. Ukoliko vam se neki od vaših ortaka dopada ne samo kao prijatelj, i želite da saznate da li se i vi njemu sviđate na taj način, možete pokušati s nečim prilično jednostavnim – obucite nešto ženstvenije, kao što je suknja (tada će definitivno svi vaši prijatelji primetiti da ste devojka, u toj meri da vas to možda i iznervira).
Ne kažemo da treba da postanete nešto što niste, samo da povremeno obučete nešto ženstvenije ("ženstvenije" ne znači "razgolićeno", dugačka suknja će biti sasvim dovoljna za privlačenje pažnje); može da bude i dobra ideja da momka koji vam se dopada pozovete da se vidite nasamo i onda se obučete ženstvenije. Situacija bi mogla da ispadne zbunjujuća za oboje, ali ćete se snaći, to su prirodne stvari koje idu svojim tokom.
Bez brige, i muškobanjaste devojke, baš kao i one ženstvenije, uspevaju da nađu momke. Ne kažemo da im je lako, ali nikome nije lako da nađe nekoga sa kime zaista želi da bude u vezi, a muškobanjaste devojke imaju tu prednost da im je lakše da pričaju s momcima, i bolje razumeju kako oni razmišljaju. Ostanite svoje, i ne brinite, naći ćete i vi nekog kome ćete se dopadati baš takve kakve ste.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.