U trendu

Na dan kontrolnog ili ispita

Doći će i taj dan – dan kada imate važan kontrolni zadatak, ispitivanje, razredni ispit ili nešto slično. Kako biste bili u najboljoj mogućoj formi za taj dan, evo kako da se pripremite – a mi vam želimo da se pokažete u najboljem svetlu i dobijete super ocenu.
Veče pred taj dan spakujte sve što će vam biti potrebno. U to spadaju i razne drangulije za sreću – srećna olovka, zečja šapa, privezak koji vam donosi sreću… Neki bi rekli da je to obično sujeverje; ipak, bolje je da to unapred spakujete nego da se unervozite jer ste ga zaboravili. Sujeverje ili ne, nervoza bi mogla da vas spreči da dobro uradite kontrolni.
Ujutro tog dana pobrinite se da pojedete dobar doručak. Ovsene pahuljice (može i u sastavu muslija) su dobre i za mozak i za energiju, a nisu preteške niti će vam se od njih prispavati. Ako mislite da će vam to biti potrebno, ponesite dodatni obrok u školu, sendvič ili tako nešto, za slučaj da ogladnite, a niste u prilici da izađete i kupite nešto.
Ne zaboravite da odete u toalet pre kontrolnog, čak i ako ne osećate naročitu potrebu za tim. Zbog nervoze u toku kontrolnog može se desiti da baš tada osetite da morate do toaleta – neće vam pomoći ako se osećate kao da će vam bešika pući usred kontrolnog, niti će vas smiriti ako baš tad budete morali da idete i time sebi skratite raspoloživo vreme za rad na kontrolnom.
Još nešto, naizgled krajnje očigledno, ali veoma važno: potrudite se da pitanja s kontrolnog pažljivo pročitate pre nego što napišete odgovor. Jedan od najčešćih razloga zbog kojih neko dobije slabiju ocenu, čak i potpuno omane, bude taj što je pogrešno razumeo pitanje i onda dao odgovor koji s pitanjem nema baš mnogo veze. Duboko udahnite, pročitajte pitanje – a onda zablistajte svojim znanjem.
Srećno!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.