Najbolje u svojoj koži (I deo)

Osećati se dobro u svojoj koži – lakše reći nego ostvariti. Ponekad se može učiniti da je to apsolutno nemoguće, a zapravo možete brzo i jednostavno naučiti kako da se uvek osećate dobro (štaviše, sjajno).

Konkretizujte koji aspekt svog života želite da promenite da biste se osećali bolje. Da li je to težina, figura, kosa? Ili društveni život, ljubav, finansijska situacija? Postavite jasno definisane ciljeve, na primer: „Želim da popravim svoj društveni život tako što ću naći jednog novog prijatelja kome ću moći da se obratim kad god mi je teško. To će mi pomoći da se osetim voljenom i da neko brine o meni, što će mi pružiti emotivnu podršku koja mi je potrebna u životu.“ To je vrlo određen cilj – treba vam novi prijatelj i jasno vam je da ćete se tada osećati dobro.

Zatim razmislite o strategiji za postizanje svakog od tih ciljeva. Ako vam je u interesu poboljšanje društvenog života, morate imati bar jednu društvenu aktivnost nedeljno. U školi sedite pored nekoga koga ne poznajete i predstavite se. Neka vaša misija bude da pozdravite svako novo lice. Razmenite telefonske brojeve sa nekim koga biste voleli da upoznate bolje. Bićete za korak bliže stvaranju novog prijateljstva i popravljanju društvenog života.

Pogledajte oko sebe – spazili ste nekog ko ima društvo onakvo kakvo biste vi želeli da imate? Upoznajte se sa tom osobom. Ako i nije baš prijatelj za vas, on ili ona mogu vas upoznati sa nekim ko će to sigurno biti.

Ne plašite se da postavljate pitanja. Pitajte ljude koje ste tek sreli (ili one koje odavno poznajete) gde vole da izlaze, kako provode vreme sa svojim prijateljima i gde sreću nove ljude. Većina je voljna da podeli takve informacije, kao i da uči iz iskustva drugih – pomoći će vam da brže ostvarite svoje namere.

Ako ste dobro pripremili teren, ništa vam ne stoji na putu. U stvari, već bi trebalo da se osećate sjajno – znate ko ste, šta želite i kako da to postignete vlastitim trudom.

Sjajan osećaj, toliko dobar da vas brine koliko će trajati?

Koliko daleko ste stigli? Kad god ste nesrećni, pogledajte koliko ste napredovali. Najverovatnije ste postigli mnogo toga zbog čega se možete osećati dobro. Možda ste završili školu, imate dobru ljubavnu vezu ili ste svesni toga da ste u poslednjih nekoliko godina naučili zbilja vredne i značajne lekcije o životu. Kad god ste nezadovoljni sobom ili time gde se nalazite u određenom trenutku, pogledajte unazad i prisetite se uspeha.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.