U trendu

Ne lažite ga da je u redu

Veoma je česta situacija da devojka zbog nečega bude neraspoložena ili ljuta, a kad je dečko pita je li sve u redu, ona odgovori da jeste. Ili je nečim nezadovoljna, a laže dečka da je zadovoljna. To je nešto što momci ne vole.
Kada se posvađate s dečkom, pa se pomirite, i on vam kaže da je sve u redu, to zaista i misli. I jako bi voleo da i vi tako postupate. Devojke pak, kad kažu da nije ništa, često žele da ih momak ispituje dok ne nekako ne priznaju šta je problem. To neretko potiče od toga što devojčice budu vaspitavane da je njihovo da ćute i da trpe, i da ne treba da se žale, pa onda, kasnije, kad na nešto ipak imaju da se požale, maltene traže dozvolu od dečka da to učine. A momci ne razumeju takvo ponašanje. Nauče vremenom da to što vi kažete da nije ništa ili da je u redu ne mora da bude istina – da očigledno nije istina, čim ste vi i dalje neraspoloženi – ali ne znaju kako da reaguju na to, pa se pretvaraju da vam veruju. Nisu neosetljivi, stalo im je do vas, samo ne znaju šta vi zapravo želite od njih, šta vam je potrebno. Dakle, ako imate da se požalite na nešto, ili vam nešto smeta, ne stidite se toga. Bez napadanja, bez zahtevanja, jednostavno recite dečku šta želite od njega – iznenadićete se koliko često ćete dobiti to što želite, kao i koliko će vam biti zahvalan što ga ne terate da pogađa, nagađa, niti da vam čita misli (što, ma koliko vas voleo, jednostavno ne ume).
Postoji i jedna vrlo specifična situacija kada dečaci uopšte ne vole da ih lažete da ste zadovoljne, a to je seks. Mnogim devojkama neko pre ili kasnije kaže da treba zaštititi krhki muški ego i ne reći mu da niste zadovoljne, plus se i mnoge devojke stide da nešto traže u seksu, ili ni same ne znaju šta bi im prijalo (ne znate potrebe svog tela dok ih ne istražite, ni vi ni vaš dečko nećete "instinktivno" znati šta vam prija), pa se pretvaraju da uživaju čak i onda kad to uopšte nije slučaj. Nemojte! Ne kažemo da treba da napadnete dečka da je nikakav u krevetu, to bi bilo loše i ne bi pomoglo ni vama ni njemu, ali većina momaka bi vam bila zahvalna ako ne pokušavate toliko da zaštitite njihov ego (nije baš toliko slabašan), već im, bez optuživanja, iskreno kažete da vam nešto ne prija, i pokažete im šta bi vam prijalo, ili ako ni same ne znate u čemu biste uživale, zajedno polako istražite šta ko voli.
Bez laganja! Većina momaka bi mnogo radije da im se kaže da su u nečemu neefikasni, pa da mogu da nauče kako da budu efikasni i da vam pruže ono što vam je potrebno – vaš dečko vas voli i želi da budete srećne s njim – nego da ih lažete, pa da nekad i ne znaju da nešto nije u redu i u nekom trenutku budu optuženi za to, a nekad da vas samo bespomoćno gledaju i da nemaju pojma šta da učine pa da vam bude lepo s njima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.