Ne slažete se s prijateljima voljene osobe

I prijateljstvo i ljubavna veza mogu da budu super, ali se neretko tu dešavaju i nezgode. Recimo, baš vam se sviđaju vaš dečko ili devojka, ali njihove prijatelje biste radije zaobišli u širokom luku. To može da napravi problem, naročito u vašim godinama.
Ima onih koji, kad se zaljube i budu u vezi, maltene u potpunosti zaborave na svoje prijatelje, više i ne izlaze, samo su s voljenom osobom kad god imaju nešto vremena. Ali, često nije tako. Obično je u vašim godinama prijateljstvo važnije i čvršće nego veza, i onda nastanu prilični problemi ako se ne slažete dobro s prijateljima voljene osobe, ili ne želite ni da ih viđate.
Nije da su oni loše osobe. Ne druže se vaš dečko ili devojka s nekom tamo bandom kriminalaca, narkomanima ili alkoholičarima koji se skupljaju ispred dragstora i piju dok se radnja ne zatvori. Ali, niste ni zainteresovani za druženje s njima, možda su vam dosadni, možda vam se interesovanja suviše razlikuju… I plašite se da ne izgubite voljenu osobu zbog toga.
Svakako da je lakše ako se dobro slažete s prijateljima voljene osobe, ali to nije obavezno kako bi veza uspela. Može da smeta ako voljenoj osobi prijatelji svašta napričaju o vama, kao i ako su protiv vas – ovo prvo smeta ukoliko voljena osoba poveruje u te priče, i tu onda praktično ništa ne možete, dok ovo drugo može da natera vašeg dečka ili devojku da se opredele između vas i svojih prijatelja, što je, kako god da odluče, veoma bolno.
Kako voljena osoba ne bi bila pred takvim izborom, potrudite se da baš ne budete u žestokoj svađi s njenim prijateljima. Nije obavezno da se super slažete s njima, nekad nije neophodno ni da se družite s njima, osim u prilikama kao što je rođendan voljene osobe, ali jeste poželjno da ne budete u svađi. Lako je reći: "Ako me voli, biće sa mnom". Kako biste se vi osećali da morate da se odreknete prijatelja s kojima se družite godinama jer se osoba u koju ste se zaljubili ne slaže dobro s njima?
Ne morate voleti prijatelje voljene osobe, ali se potrudite da ne budete ni u svađi s njima, niti da ružno pričate o njima, tada bi trebalo da to razilaženje ne predstavlja preveliki problem.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.