najveća internet zajednica u Srbiji već 18 godina

U trendu

Ne smeta vam kad vam kažu da ste slatki

Nekad se spominje da baš i nije dobra ideja reći nekom momku ili devojci da su slatki, da bi to moglo da im se ne dopadne. Međutim, to se razlikuje od osobe do osobe – nekima će se baš dopasti kad ih nazovete slatkim, a nekima će smetati.
Zašto bi nekome smetalo da ga nazovete slatkim? Pa, reći da je neka devojka slatka ili da je neki dečko pravi slatkiš je kompliment, zar ne? Jeste, samo što ima onih koji ne vole takve komplimente. Slatko se obično povezuje s decom – slatka mala devojčica, sladak mali dečak sa zlatnim loknicama, i neki će, kad ih nazovete slatkim, pomisliti da ih smatrate decom. Ona je slatka – ali vi biste devojku, a ne slatku devojčicu. On je sladak – ali vi biste dečka koji nije dete nego muškarac.
Kao što smo već rekli, to je individualno. Neki dečko će se uvrediti ako čuje da mislite da je sladak, želeće da bude "mačo", "kul", "frajer", a ne slatki dečačić koga tetke štipkaju za rumene obraščiće. Neka devojka će se naljutiti ako je nazovete slatkom, želeće da je smatrate lepom, privlačnom, seksi, a ne balavom devojčicom u ružičastoj haljinici, s kikicama i lilihipom. S druge strane, ima i momaka i devojaka koji će izraz "sladak" shvatiti jednostavno kao kompliment, bez pokušaja da tome daju neko dodatno značenje; ako ih nazovete slatkim, smatraće da vam se dopadaju i neće se uvrediti.
Kako znati koga bi takav kompliment uvredio, a kome bi se dopao? I koga bi, možda, malčice uvredio, ali se ne bi naljutio na vas, jer bi shvatio da dajete kompliment, a ne da ga nazivate balavim derletom? Teško je dati uopšten odgovor. Ukoliko je očigledno da se neko trudi da deluje "kul" i/ili stariji nego što jeste, nazvati tu osobu slatkom moglo bi da joj zasmeta – bar ako to učinite pred svima, ako joj to prošapućete dok ste sami i mazite se, moglo bi da joj se dopadne. A ako se neko jednostavno ponaša simpatično i ne deluje kao da se posebno trudi oko "kul" imidža, za tu osobu nije verovatno da bi joj smetalo što je smatrate slatkom.

Napišite komentar

Vaša e-mail adresa neće biti objavljena.

Najnovije iz rubrike