U trendu

Ne spavati sa šminkom!

Ukoliko se umorne vratite sa žurke ili slavlja, ili ste bile našminkane celog dana, bavile se ovim i onim i do uveče se baš umorile, nije neobično da vas mrzi da skidate šminku s lica i da jednostavno zaspite našminkane. A to je nešto što bi trebalo izbegavati kad god je moguće.
Koža ispod šminke ne može da diše, naročito ako, kao mnoge devojke, nanosite baš puno šminke. Uz to, ako ste ceo dan našminkane i tu šminku ne skidate, vi se znojite ispod šminke, spolja se skuplja prljavština iz ne baš čistog vazduha, i rezultat bude to da vam lice vapi za čišćenjem – a vi zaspite i to ne uradite. Posle takvog postupka, pore ostaju zapušene dok se i dalje luči masnoća, tako da prljavština dolazi i spolja i iznutra, što lako može da dovede do infekcije, a vrlo često dovodi do toga da dobijete bubuljice (koje ćete onda sakrivati novim slojem šminke), neke od njih i prilično bolne. Pri tom dolazi i do isušivanja kože i do njenog preranog starenja – što će se pokazati već u ranim dvadesetim godinama.
Kako se to ne bi desilo, molimo vas da izbegavate da legnete na spavanje a da prethodno niste skinule šminku. Šminka se obično skida posebnim sredstvom poput mleka za skidanje šminke ili losiona, ali ako nemate snage za to, makar operite lice sapunom (sapun od čajevca nije loše rešenje, ne isušuje kožu a temeljno čisti i dezinfikuje). Jeste da i pranje lica sapunom može da isuši kožu, pa ga ne treba prečesto primenjivati, ali je i to znatno bolje rešenje nego da zaspite sa šminkom na licu.
Čuvajte svoje lepo lice kao da je vaše – nije neophodno mnogo truda, a lice će vam se odužiti time što će još dugo ostati lepo, glatko, čisto, takvo da vam se zbog njega dive.