U trendu

Ne vole kada im nagovestite

Čest je običaj devojaka da svojim momcima ne kažu otvoreno šta je to što žele, već to samo nagoveste. A onda se razočaraju kad ne dobiju to što žele. Momcima takvo ponašanje veoma smeta i uopšte ga ne vole, jer ispadnu krivi, a nisu ni znali šta to ona želi od njih.
Nije redak slučaj da se devojka stidi da od svog momka otvoreno nešto traži ili da ga za nešto zamoli. Nekad i hoće, ali češće neće. Nekada su devojčice vaspitavane tako da smatraju da žensko ne treba ništa da traži, sme da nagovesti, ali ne i da traži, treba da se potrudi da drugima bude ugodno, a ne i ona nešto tu da izvoljeva. To im onda ostane i kad budu starije. Premda takvo vaspitavanje devojčica više nije često, ostala je negde uvrežena ideja da ona, ako je ženstvena a ne nekakva prostakuša, ne treba da traži već da suptilno nagovesti.
A to momke izluđuje. On želi da joj ugodi, ali nekad je njen nagoveštaj toliko suptilan da on uopšte i ne primeti da ona nešto želi, a nekad primeti da ona ima neku želju, ali mu nikako ne uspeva da dešifruje šta je to. Sve što mu je jasno jeste da ona nakon nekog vremena deluje razočarano, i to ga frustrira jer ne zna šta da učini da bi se ona osetila bolje – a ona mu i dalje ništa direktno ne govori.
Postoji romantična i potpuno pogrešna ideja da će on, ako vas voli, razumeti i vaše najsuptilnije nagoveštaje. Maltene, ako vas voli, on će umeti da vam čita misli. Očekivati da se tako nešto zaista desi je kao i očekivati da se jednog dana, dok se dosađujete u školi, pojavi princ na belom konju koji će vas odvesti u svoje kraljevstvo, pa ćete se venčati i postati kralj i kraljica. Ili kao da očekujete da će se besmrtni vampir (za svaki slučaj, da podsetimo da vampiri ne postoje) zaljubiti u vas pa ćete vas dvoje biti večno mladi i večno zaljubljeni.
Kad nešto želite, recite mu to. Otvoreno. Ne kažemo da treba da dreknete na njega, naredite mu, uhvatite ga za gušu i prodrmate kako bi vam smesta ispunio želju. Ništa od toga. Samo mu otvoreno recite ili ga zamolite za ono što želite.
Da li će vam tada sigurno ispuniti želju? Nema garancije, ali je znatno verovatnije da će vam ugoditi u tom slučaju nego ako mu nagoveštavate tako da on i ne zna šta je to što želite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.