U trendu

Ne želite ga za dečka

Super je kad se u vas zaljubi neki dečko u koga ste vi zaljubljene, ali stvari ne budu uvek toliko zgodne; desi se i da je za vas zainteresovan momak prema kome vi osećanja te vrste jednostavno nemate – a tada je prilično teško na nežan način mu to staviti do znanja.
Nijednom momku nije lako, kad ima osećanja prema devojci, da joj priđe i da sebe učini ranjivim tako što će joj ta osećanja izraziti. Zato, ako niste zainteresovane, treba ga odbiti nežno, nipošto grubo i uz ismevanje, kao što neke devojke rade, niti treba tog momka zavaravati, igrati se njime i iskorišćavati ga da obavlja razne stvari za vas, kao što takođe neke devojke čine (ne sve, naravno, većina se neće tako poneti prema zaljubljenom momku).
Šta, dakle, u takvoj situaciji? Najbolje je momka iskreno odbiti, naravno, bez uvreda i grubih reči, ali i bez osmeha, kako ga ne biste zavaravale da ipak ima šansu kod vas. Ako vam je teško da mu samo kažete: "Ne", možete mu reći da ga vidite kao prijatelja, ili da sad niste za vezu ni sa kim, ili da već imate dečka. S ovakvim izjavama je dobro biti oprezan – one mogu pomoći momku da se oseti za nijansu bolje nego da ste ga samo odbile, ali ako mu kažete da niste za vezu ni sa kim, a kroz tri dana vas vidi da se ljubite s nekim drugim momkom, ili mu kažete da ga vidite kao prijatelja a onda ga izbegavate u širokom luku, ili mu kažete da imate dečka, a on onda sazna da ste ga slagale, osetiće se mnogo, mnogo lošije nego da ste samo rekle: "Izvini, ali nisam zainteresovana".
U ovakvoj situaciji važno je i da tom momku ne dajete nadu, bilo rečima, bilo gestom (osmehom, na primer), da kod vas ipak ima neke šanse, jer će vam onda oboma biti lošije – on će se nadati i nastaviće da pokušava i biće mu još teže jednom kad shvati da je pogrešno razumeo i da šanse nije ni imao, a vama će smetati što se on i dalje na takav način mota oko vas i uporno pokušava iako ga vi ne želite.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.