U trendu

Ne žurite sa… (2)

Početi da pušite: da budemo iskreni, ovo biste baš mogli i da preskočite – u potpunosti. Nećete delovati ni zrelije ni više „kul“ s cigaretom u rukama, samo će koža početi da vam propada i imaćete neprijatan miris (koji sami, zbog oslabljenog čula mirisa i zbog navike, nećete čak ni primećivati, samo drugi baš i neće uživati u vašem društvu).

Odlučiti čime želite da se bavite kad odrastete: ma hajdete, koliko ima tinejdžera koji to stvarno znaju? Pored toga, nikada nije kasno da promenite mišljenje i počnete da se bavite nečim novim – ima i onih sa, recimo, 40 godina koji su počeli da se bave nečim što veze nije imalo ni sa školom koju su završili ni s njihovim dotadašnjim zanimanjem, pa su postali uspešni u tome.

Obići ceo svet: znamo koliko to uzbudljivo zvuči, ali još uvek niti imate svoj novac, niti je verovatno da bi vas roditelji pustili da odete na svako mesto koje poželite da vidite. Sva ta super mesta koja želite da vidite biće tu i kad budete nešto stariji, zato stvarno nema razloga za žurbu.

Napiti se: hm, i nije baš neko iskustvo. Još je i gore ako toliko preterate da moraju da vam isperu želudac. Pijanstvo je još jedno iskustvo koje nikada ne morate da doživite – stvarno nije nimalo „kul“ da se ispovraćate na nekoga ili da se neko ispovraća na vas.

Izgubiti nevinost: neki je izgube i s više od 20 godina, pa šta? Mnogo je važnije da to bude s pravom osobom, pa da vam cela stvar ostane kao lepa uspomena, nego da samo možete da kažete da ste i vi to uradili. A na pravu osobu nekad treba sačekati…

Ugađati svima: naprotiv, sada je najbolje vreme da izgradite svoj stav i sopstveno mišljenje. Imaćete i u kasnijem životu situacije kada jednostavno ne možete da kažete „ne“, ma koliko vam nešto ne bilo po volji – bolje je da što pre naučite da isterate svoje (u razumnoj meri, naravno, ne može uvek da bude po vašem).

Reći „volim te“: sačuvajte ove reči za trenutak kada ih stvarno osećate i za osobu prema kojoj stvarno osećate ljubav. To nisu reči koje treba deliti unaokolo kao bombone.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.