U trendu

Neće me zbog godina!

Upoznate baš zgodnog dečka ili lepu devojku. Pocrvenite kad vam priđu, srce vam brže lupa čim pomislite na njih, čuveni „leptirići“ igraju vam po stomaku… Jasno vam je: zaljubljeni ste! Divnog li osećaja! Prosto lepršate unaokolo, smišljate strategije kako da priđete simpatiji, skupljate hrabrost, učinite to i – budete odbijeni. Vaša simpatija smatra da ste premladi.

Dobro, jeste nekoliko godina mlađi od njih. Pa šta? Zar je to stvarno toliki problem? Odbijanje vaše simpatije vas je pogodilo; i to u toj meri da se pitate da možda ipak nisu u pravu – da možda niste premladi za zaljubljivanje.

Za zaljubljivanje teško da ste premladi; danas se i mlađi od tinejdžera zaljubljuju (naravno, zaljubljenost dvanaestogodišnjaka će se ipak prilično razlikovati od zaljubljenosti tridesetogodišnjaka). Ukoliko ste veoma mladi, pa, za seksualne odnose jeste premladi, ali za ljubav? Ne. Dobro, i šta onda da činite? Kako da i svoju simpatiju ubedite da niste premladi?

Za početak, ne bi bilo loše da razmislite zbog čega vam se vaša simpatija toliko sviđa. Moguće je da vam se sviđa baš zbog godina – da vam baš zato što su stariji deluju ozbiljnije, zrelije, da želite da budete s njima jer biste se i vi tako osećali kao da ste stariji. To je, naravno, prilično nezreo razlog da se bude s nekim i ako je vaša simpatija osetila da je to jedini razlog zbog kojeg vam se sviđa, nije ni čudo da ste odbijeni.

Ne, nije to razlog zašto vam se vaša simpatija sviđa? Pre se vi osećate zrelije od svojih vršnjaka; vaši vršnjaci vam deluju kao deca i zato vam se i dopao stariji dečko ili devojka? U tom slučaju, pokušajte da se polako ponovo približite svojoj simpatiji. Da im date priliku da vas bolje upoznaju, da vide da niste samo slatki klinac ili simpatična klinka, već osoba koja je zrelija od svojih godina – osoba koja je po zrelosti bliska njima samima. Moguće je da ćete tada imati mnogo veće šanse kod njih.

Još uvek ne funkcioniše? Ukoliko ne funkcioniše zato što je vaša simpatija nezrela i odbija vas samo zbog godina, i ne pokušavajući da vidi dalje od toga, pa, onda ste na dobitku, jer ne gubite vreme sa osobom koja vas nije vredna. Ako se jednostavno ne dopadate svojoj simpatiji, ili joj se ne dopadate na taj, poseban način, pa, tu ništa ne možete da učinite – nemoguće je nekog prisiliti da oseća ono što ne oseća. Tu možete samo da se potrudite da prebolite neostvarenu ljubav i da terate dalje. Na kraju krajeva, vaše godine su, mada vam u takvom trenutku to sigurno ne izgleda tako, vaša prednost – ceo život je pred vama. Vaše vreme tek dolazi – vreme za zaljubljivanje, i za „muvanje“, i za veze i vezice. Zato, ne očajavajte, već samo hrabro napred! Doći će i ona specijalna osoba kojoj ćete se dopasti samo vi, bez obzira na godine.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.