Neke činjenice o dečacima

Sigurno ste često čuli uopštene izjave tipa „svi dečaci su ovakvi“, „svi dečaci su onakvi“ – i to najčešće u negativnoj konotaciji. Moguće je da ste se posle dugotrajnog slušanja takvih izjava zapitali: pa, dobro, postoji li nešto pozitivno u vezi s dečacima? Imaju li oni neke pozitivne osobine, treba li uopšte da izlazite s njima? Naravno da imaju pozitivne osobine i naravno da treba da izlazite s njima (ne sa svakim, naravno, nego s onim koji se dopada baš vama). Evo nekoliko lepih i pozitivnih stvari o dečacima.

Priča o tome da su dečaci površni i da ih na devojci zanima samo kako ona izgleda jednostavno nije tačna. Dobro, ima i takvih dečaka, ali oni uglavnom ipak jako cene devojku kao ličnost, a ne kao lep objekat. Svaki drugi dečak više bi voleo da je devojka duhovita nego da ima velike grudi, „noge do grla“ ili zgodnu guzu.

Momci se najčešće prave da su jaki i da ih ništa ne može povrediti ni dotaći – ali to je foliranje. Ako ih ništa ne može povrediti, kako to da toliko kukaju kad se poseku? Relativno povezano s njihovim „mačo imidžom“, uglavnom se smatra da dečaci uopšte nisu romantični. Pogrešno! Nikad to ne bi priznali pred svojim ortacima, da ne bi bili ismejani, ali većina dečaka mašta o velikoj ljubavi baš kao i devojke.

Devojke često smatraju da se samo one boje da su loše u krevetu, ali strah od „otkazivanja u krevetu“ je veoma raširen i među dečacima: čak 90 odsto njih se boji da neće uspeti da zadovolje devojku! Kad smo već kod mitova o muškim i ženskim stavovima prema seksu, dečaci uopšte nisu onoliko sebični kao što se često misli. Osamdeset i sedam odsto dečaka uvereno je da je seks dobar jedino ako i devojka uživa.

Zapravo, dečaci su ranjivi koliko i devojke – ako ne i ranjiviji. Devojke makar smeju da pokažu da su nesigurne, a da time ne postanu manje ženstvene ni privlačne; dečak koji pokaže nesigurnost boji se da će ga svi ismejati – počev od njegovih prijatelja, pa do njegove sopstvene devojke. Zato, budite nežne prema njima i ne verujte u stereotipne priče – tačne su koliko i stereotipne priče o devojkama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.