U trendu

Nesvesni flert (1)

Flert je nešto što je mnogima zabavno, u čemu uživaju, i to bilo da flertuju jer žele da s nekim budu u vezi, bilo da samo žele da vide da se dopadaju i da ih smatraju privlačnim. Međutim, flert može da vas odvede tamo gde niste želeli, ili se može desiti da flertujete s osobom s kojom ne bi trebalo, a postoje i oni koji nisu ni svesni da flertuju – i time sebi naprave gomilu problema i neprijatnih situacija.
Kako je moguće ne biti svestan da flertujete? Vrlo lako, zapravo, jer neće u svakoj sredini ista vrsta ponašanja biti shvaćena na isti način. Ne mislimo samo na različite zemlje, pa ni različite delove iste zemlje – ono što je u jednoj ekipi uobičajeno „zezanje“ neko drugi može da protumači kao flert; ono što je nekome samo ljubaznost neko bi mogao da vidi kao flert; ono što je nekima flert drugim ljudima bi moglo da deluje kao vulgarnost ili napadnost ili izveštačenost i foliranje…
Ono što se potom desi jeste da budete iznervirani jer ste nekoga samo pitali koliko je sati ili gde je neka ulica, a oni se povuku i hladno vas obaveste da već imaju dečka/devojku (ili počnu da vam se „nabacuju“), ili vas neko optuži da flertujete s njihovim momkom ili devojkom (a vi ste samo bili ljubazni s njima, ili čak ni to, samo ste im postavili neko potpuno neutralno pitanje) pa vas zbog toga i izvređa, ili neko ko vas uopšte ne zanima počne da krajnje upadljivo flertuje s vama i nikako da shvati da niste zainteresovani… Još može da vam se desi i batine da dobijete od nečijeg ljubomornog dečka ili devojke.
Ali, ako vi sami svoje ponašanje ne vidite kao flert, kako onda da pomognete sebi da vam se neprijatnosti ne dešavaju? Za početak, obratite pažnju na to kako drugi reaguju na vas. Uvek može da se desi da naletite na nekog ko će samo zbog toga što ste ga/je okrznuli pogledom svašta da umisli – ima svakakvih – ali ako vam se konstantno dešava da ljudi reaguju kao da im se nabacujete (s eventualnim izuzetkom vaše ekipe, koja vas dobro zna i zna kako izgleda kada se stvarno trudite da osvojite nekog), biće da je stvar ipak u vašem ponašanju, ne u tome što se svim tim ljudima priviđa nešto čega nema.
Sutra pročitajte o nekim gestovima i ponašanju koji bi ljude mogli navesti na ideju da flertujete s njima, kao i kako otkriti šta to tačno vi radite pa ostavite pogrešan utisak.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.