U trendu

Nesvesni flert (2)

Ima onih koji muku muče s flertom, stidljivi su, spetljaju se, ne znaju ni šta da kažu ni kako da pokažu da im se neko dopada – a ima i onih s potpuno suprotnim problemom, dobro im ide flert, samo što mnogi pomisle da im se „nabacuju“ i onda kada to uopšte ne rade.
Ukoliko ste primetili da veći broj ljudi reaguje na vaše ponašanje kao na flert, analizirajte način na koji se ponašate. I to svaki delić svog ponašanja. Na primer, ne radi se samo o tome šta kažete („Izvini, koliko je sati?“) već i o načinu na koji to izgovorite – ako pomenuto neutralno pitanje zvuči kao: „Mače, vidi me kakav sam frajer, pokaži mi taj lepi zglobić i kaži mi koliko je sati“, i sasvim običan tekst biće shvaćen kao flert. To znači da je poželjno koristiti neutralan glas za neutralnu komunikaciju. I govor tela mnogo signalizuje – dodirivanje kose, oblizivanje usana, smeškanje pa sklanjanje pogleda ili smeškanje s odobravanjem, isturanje kukova i mnogi drugi gestovi mogu da ukažu na flert. Na sve to dodajte i svoj stajling; nije svejedno da li se oblačite u najobičniju duksericu i farmerke ili u odeću koja umešno ističe ono što je lepo na vama (ili odeću koja mnogo toga otkriva – nemamo ništa protiv minića, ali treba biti svestan da takva suknja definitivno privlači pažnju i da vam niko neće verovati da je to bio jedini čist komad garderobe koji ste našli u kući).
Da li sve navedeno znači da treba da se obučete u neku staru vreću, ne gledate ni u koga i govorite ravnim glasom? Ne, ali budite svesni da neće svako vas i vaše ponašanje videti onako kako ga vidite vi. Za kraj, kako biste lakše otkrili šta je to tačno u vašem ponašanju/izgledu što ljude navodi na ideju da flertujete s njima iako to u tom trenutku ne činite: kad neko tako reaguje, pitajte tu osobu nešto kao: „Izvini, stvarno ništa ne pokušavam, molim te mi reci šta te je navelo na tu ideju“. Neće vam svako odgovoriti, niti će svako odgovoriti iskreno, ali trebalo bi da dobijete dovoljno konkretnih odgovora da biste vremenom mogli da sklopite sliku o tome šta je to u vašem izgledu i ponašanju zbog čega sav taj narod misli da radite nešto što vam u tom trenutku nije ni na kraj pameti.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.