U trendu

Neuspela pljačka

Malo-malo pa se čuju vesti o nekoj pljački. Pljačkaši nekad budu uhvaćeni, nekad se i izvuku. Najbolje bi, naravno, bilo da se takve stvari uopšte ne dešavaju, ili bar da pljačka jednostavno ne uspe – priča o jednom takvom slučaju stiže nam iz Amerike.
Jedna od najnezgodnijih varijanti je kad neko zalepi bombu ili nekakav eksploziv na telo i tvrdi da će tu napravu aktivirati ako ne bude po njegovom. Šta da radite kad je neko spreman da ide dotle da uništi i sopstveni život? U slučaju koji ćemo opisati, jedna hrabra osoba se ipak snašla.
Pedesetčetvorogodišnji Džozef Vebster ušao je u banku u Kentonu u američkoj državi Mičigen, predao službeniku napisanu poruku o tome da je došao da opljačka banku i izjavio da je za njegovo telo zalepljena bomba koju će aktivirati ako ne dobije novac. To je čuo jedan od klijenata banke koji je stajao u blizini, izvukao svoj pištolj (kalibra devet milimetara, oružje koje je legalno nositi ako imate odgovarajuću dozvolu, a taj čovek ju je imao), i mirno rekao Vebsteru da neće opljačkati tu banku.
Pljačkaš se pobunio i rekao: "Ali, ja imam bombu!". Na to je klijent s pištoljem, i dalje potpuno miran, izjavio da ga nije briga. Nesuđeni pljačkaš je tada odustao, seo na stolicu i bez daljeg pravljenja problema tiho sačekao dolazak policije.
Neko bi se mogao upitati kakve veze ova priča ima s tinejdžerima. Nema direktne veze, ali smo mislili da je dovoljno zanimljiva da razvedri dokone letnje dane, a pored toga, kada odrastate u svetu punom nasilja, slušate o raznim kriminalnim radnjama svakog dana, lepo je bar povremeno čuti da se našao neko dovoljno hrabar i dovoljno sposoban da zločin spreči pre nego što se desi. Daje vam nadu da će, u slučaju da se i sami nađete u pogrešnom trenutku na pogrešnom mestu, a nemate način da se zaštitite, tu biti i neko voljan i sposoban da spreči one koji bi mogli da vas povrede ili na neki način oštete.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar