U trendu

Nit se javlja, nit dolazi (1)

Zvuči li vam poznato? Jednog momenta tešite svog očajnog prijatelja zbog ludačke zaljubljenosti, a već sledećeg on ili ona čini deo nerazdvojnog para. Dok se oni srećni odvoze ka zalasku sunca, vi ste ostavljeni u prašini.

Svi ste imali slična iskustva – kada se najbolji prijatelji konačno „smuvaju“ s nekim, naprosto nestaju. Bili ste pored njih dok su smišljali strategiju: šta će reći u telefonskom razgovoru ili kako da „slučajno“ nalete na objekat obožavanja. Razumeli ste da im se neko toliko dopada, iako vas je to istovremeno uveseljavalo i dovodilo do ludila. A kada je romansa buknula, zaboravljeni ste brže no što im je trebalo da izgovore: „Idem na sastanak!“

Znamo da ste srećni zbog razvoja situacije, ali delom ste povređeni jer se vaš odnos toliko promenio. Zbog čega vas je prijatelj napustio? Kako da se izborite s tim osećanjem da ste manje važni i ostavljeni?

Nova ljubav je uvek uzbudljiva. Znate već kako izgledaju ti leptirići u stomaku. Ako je vaša najbolja prijateljica našla novu ljubav, stvari će se iz korena promeniti – novi dečko vas može oduvati. Jeste bolno, ali pokušajte da sagledate situaciju iz njene perspektive i prihvatite da je novi dečko tu gde jeste.

Upoznajte tog novog dečka (ili novu devojku). Ko zna, možda ćete se odmah „skapirati“. Ne očekujte da vas vode svuda, ali bar ste stekli novog ortaka i povremeno možete izaći s njima. Sve dok budete poštovali njihovu vezu i davali im dovoljno prostora, neće imati ništa protiv toga da provode vreme i s vama.

Međutim, ako je prijatelj zaboravio da postojite i potpuno vas „otkačio“, razgovarajte o tome s njim. Objasnite da ste srećni zbog lepih stvari koje mu se dešavaju, ali da vas brine što ste se toliko udaljili. Možda će vaš odnos posle toga biti onaj stari. Nemojte u startu pretpostavljati kako je za tu situaciju kriv novi partner, niti da vam to rade namerno. S druge strane, to što najbolji prijatelj provodi manje vremena s vama, ne znači da se ne možete dobro zabavljati. Sigurno postoji toliko toga što možete raditi sami, ili se jednostavno družiti s drugim ljudima.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.