U trendu

Njegov drug je ljubomoran na vas

Kada ste u vezi sa nekim dečkom, nije posebno neobično da bude ljubomorna neka devojka kojoj se taj isti dečko dopada. Nije neobično ni da bude ljubomoran najbolji drug tog dečka ako se i njemu sviđate. Ono što vam ređe padne na pamet je da taj drug bude ljubomoran što vaš dečko ne posvećuje više njemu sve svoje vreme i svu svoju pažnju – a i to se dešava.
Moguće da se to desilo i vama. Sviđa vam se vaš dečko, ali biste baš volele da se njegov najbolji drug malo udalji. A on neće. Večito ste utroje. Htele biste da poljubite dečka, da se mazite s njim – nema šanse, kad je i njegov drug tu. Pokušate da pričate sa svojim dečkom, ubaci se taj njegov drug s nekom svojom pričom. Nekad i sa potpunim glupostima, tačno vidite da je kao razmaženo malo dete koje zahteva pažnju. Vidite da to i vašem dečku smeta, ali ništa ne preduzima povodom toga. U retkim trenucima kada ste vas dvoje nasamo – recimo, njegov drug mora do toaleta – kažete dečku da vam takav odnos smeta, a on vam odgovori da mu je to najbolji drug i da ne može samo tako da mu kaže da ide negde drugde. I vi ne znate šta ćete u takvoj situaciji.
Stvarno, šta učiniti? Možete pokušati da dečku kažete da biste volele da vas dvoje budete nasamo; možete i da mu šapnete šta biste volele da radite s njim nasamo (ne mislimo obavezno na seks, može i ljubljenje, maženje, pričanje o nekim intimnijim stvarima – ono što ne možete kad je neko treći tu). To bi moglo da motiviše vašeg dečka da se potrudi da se malo odvoji od svog prijatelja, da obezbedi neko vreme koje je samo za vas dvoje. A onda, kad vidi kako vam je lepo kad ste tu samo vas dvoje, vrlo je verovatno da će se i ubuduće truditi da vam obezbedi vreme bez njegovog druga.
Ne pomaže? Ukoliko više ne možete ili ne želite da vam odnos bude takav, recite to dečku. Bez vređanja, bez povišenog glasa, ali i bez osmeha. I onda je odluka na njemu. Ukoliko mu je dovoljno stalo do veze s vama, potrudiće se da promeni situaciju; a ako nije, pa, svakako da boli kad shvatite da mu nije dovoljno stalo ili da, možda, koristi druga kao štit da se ne bi više zbližio sa vama, ali tada bar znate na čemu ste, znate da bi trebalo da potražite nekoga ko je za vezu udvoje, a ne utroje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.