Njegovo „odmah“

Dečaci nekada zaista umeju da iznerviraju devojke. Naročito njihovi sopstveni momci (dobro, to je logično, pošto devojka provodi više vremena sa svojim dečkom nego s poznanicima). Kažete mu da nešto uradi, on kaže nešto kao „sad ću“ – i potpuno zaboravi na to. A vi ste želele da to bude urađeno pre nego što umrete prirodnom smrću od starosti!

Zvuči vam poznato? Ako je tako, treba da znate da su njihove vremenske odrednice malo drugačije od onih koje imaju devojke. U kom smislu? Evo šta oni kažu kada će nešto uraditi – i šta to u praksi znači. Mala napomena: ima i dečaka koji se ponašaju odgovornije od ovoga što ćemo navesti, a ima i devojaka koje se ponašaju baš onako kako smo ovde naveli za dečake. Još nešto: glavna svrha ovog teksta je da zabavi, pa ga ne treba preozbiljno shvatati.
Kažete mu da treba da se obrije ili da se istušira, a on kaže „da, da, sad ću“ dok je zanet u igricu na kompjuteru. U ovakvoj situaciji „sad ću“ najčešće znači „nikad“. Ako pak za nešto kaže „odmah“, to otprilike znači „uradiću to u nekom trenutku ove godine“. Izuzetak je jedino kada se radi o nečemu što on zaista želi da uradi – tada će „odmah“ stvarno i biti odmah.
Šta mu znači kada vam na pitanje kada će nešto da uradi ili kada će se nešto desiti odgovori „za minut“? Ako gleda fudbalsku utakmicu, to najverovatnije znači da će utakmica trajati još sat vremena (nema svrhe da pokušavate da ga odvučete od televizora dok gleda utakmicu – neće vam uspeti). Ukoliko vam u toku vođenja ljubavi odgovori „za minut“, preciznije bi bilo „ne znam“.
Ovo su sve bili manje-više određeni odgovori, odnosno, odgovori koji makar zvuče kao nešto konkretno. Šta kad vam na pitanje „kada“ odgovori neodređenim „kasnije“? Za dečake (i muškarce) „kasnije“ je vreme rezervisano za ono što ne žele da urade, za sve što im je neprijatno ili za šta nisu raspoloženi. Drugim rečima, što se njih tiče, najbolje bi bilo da do tog „kasnije“ uopšte ne dođe.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.