Obožavalac koga ne želiš

Pažnja u većini slučajeva prija, ali šta kada naletiš na osobu kojoj se sviđaš i koja svojim „izlivima zaljubljenosti“ počinje da ti smeta? Iako misliš da si mu jasno stavila do znanja da želiš samo prijateljstvo, tvoj obožavalac te zaustavlja na odmoru pokušavajući da ćaska s tobom o nekim bezveznim temama, stalno te zove telefonom i svima priča koliko si ti njemu „slatka i fina“ u poslednje vreme. Kako da ga malo „razdrmaš“ da bi shvatio šta se u stvari dešava?

Kao prvo – da li si baš sigurna da si mu u potpunosti pojasnila da u njemu vidiš samo i isključivo druga? Ukoliko mu to nisi rekla, on će misliti da ipak ima šanse. Signali koje mu šalješ izgledaju prilično jasni, ali to do njega možda ne dopire. Da bi sprečila zabunu, moraš da mu kažeš: „Slušaj, lepo je što mi nudiš svoju svesku iz fizike, ali molim te nemoj više da me zoveš na kućni telefon.“

Jednom kada mu ovo jasno kažeš, i kada pri tom ne ostaviš prostora za pogrešnu interpretaciju tvojih reči, trebalo bi da taj dečko napokon shvati poentu. Ukoliko se desi da on pređe liniju koju si ti odredila, onda je vreme da se neko stariji umeša – tvoji roditelji, ili možda čak nastavnik ili školski psiholog. Poštovanje ličnih granica je lekcija koju neki ljudi teško shvataju. Ukoliko nastavi da te zove, nemoj misliti dva puta o tome da li treba da potražiš pomoć.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.