U trendu

Odabrati između dve grupe prijatelja

Prijateljstva su super, ali se nekada desi i da se nađete u nezgodnoj situaciji. Na primer, družite se sa dve potpuno različite grupe ljudi, a onda neko dešavanje koje nije povezano s vama lično dovede te dve grupe na isto mesto u isto vreme.
Da je bar u pitanju nešto u vezi s vama lično (vaš rođendan, slava, žurka koju pravite pa ste zvali i jedne i druge), pa da znate da će se i jedni i drugi makar zbog vas potruditi da ne dođe ni do kakvih sukoba. Na kraju krajeva, ni u jednoj od tih ekipa nisu kreteni, normalni su ljudi, samo što im se ukusi i stavovi prilično razlikuju i ne slažu se međusobno. Međutim, dešavanje na kome će biti zajedno nema veze s vama lično (recimo, radi se o dve ekipe iz dve različite škole, i onda ih takmičenje dovede na isto mesto), i još će povećati želju i jednima i drugima da se pokažu kao jači i uspešniji. I već su vas iz obe grupe pitali s kime ćete biti na tom dešavanju, s jednima ili s drugima. A vi volite i jedne i druge i ne želite da se opredeljujete. Počinje da vas hvata panika.
Ovakve situacije su nezgodne, ali daleko od nerešivih. Za početak, duboko udahnite. Ne paničite. Ponavljajte sebi da ne morate da se opredeljujete, da niste dužni da se opredelite; ponavljajte to dok se ne smirite.
Šta onda? Onda recite i jednima i drugima da ćete vreme provesti s obe grupe, koliko god to bude izvodljivo. Kad do dešavanja dođe, „cirkulišite“ između obe grupe, pokušavajući da nikome ne date prednost. Ovo ne znači da štopericom treba da merite vreme koje provodite sa svakom grupom, to ili sličan postupak bi vas samo unervozilo. Umesto toga, budite što je više moguće opušteni, neka vam osmeh bude na licu, i budite otvoreni i prijateljski nastrojeni prema svima. Što se raspodele vremena tiče, to teško da je moguće isplanirati unapred, pa se nemojte zamarati niti povećavati sebi nervozu time što ćete pokušati. Spontano se krećite od jedne do druge grupe onako kako vas inspiracija u datom trenutku povuče. Budite super sa svima i sve bi trebalo da prođe prilično glatko i bezbolno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.