On bi da vas promeni

Imate dečka i volite ga. U početku je sve bilo super s njim, i to nije bio samo vaš utisak – svi kao da su vas videli kao par iz snova. U stvari, svi vas tako vide i dalje, i vi i dalje volite svog dečka, i on je najveći deo vremena stvarno sladak, ali… Međutim, povremeno vas strahovito iznervira. Kao da ga uhvate neke „bubice“, pa počne da insistira da na sebi promenite ovo, pa ono… Te odeća vam nije dovoljno „kul“ (u prevodu, nije u istom „fazonu“ kao njegova), te hobiji su vam dosadni, društvo vam čini grupa čudaka… Kao da mu odjednom ništa ne valja na vama. Pitate se da li su trenuci kad počne tako da vas „smara“ i nervira neko privremeno ludilo ili o čemu se tu radi.
Ako se prepoznajete u ovoj priči, mogla bi da postoje dva objašnjenja za ponašanje vašeg dečka. Jedno je prilično nepovoljno – vi mu se od starta niste dopali takvi kakvi ste, nego vas je procenio kao osobu s kojom će, jednom kada je „smekša“, moći da radi šta mu je volja i da je menja „kako mu dune“. Ako je to slučaj, jasno je šta treba da uradite – ostavite ga. Niste vi njegova igračka pa da sa vama radi šta mu padne na pamet.
Druga varijanta ima lepše objašnjenje. Nakon što ste se zbližili, vaš dečko je dobio „briljantnu“ ideju kako da se zbližite još više – tako što ćete imati više zajedničkih interesovanja. Sad, tačno je da više zajedničkih interesovanja može da vas zbliži, ali ne ako vas on natera da radite ono što ne želite – to može samo da vas udalji. Ipak, ako je to slučaj, ne treba se ljutiti na dečka, njegova namera je dobra, samo ima pogrešnu ideju. Biće sasvim dovoljno da mu direktno kažete da u vezi svako treba da ostane svoj – vi nećete pokušavati da promenite njega (iako i kod njega svakako postoji ponešto što vama smeta), a on neće pokušavati da promeni vas.
Kako da znate o kom od ova dva slučaja se radi? Pitajte dečka da li vas voli takve kakvi ste i tražite da vas pusti da takvi kakvi ste i ostanete. Naravno da će reći da vas voli i takve, ali ako uporno, i pored vaših zahteva, nastavi da pokušava da vas promeni, znači da se radi o prvoj varijanti, onoj nepovoljnoj. Ukoliko prihvati da ste vi kao par super baš takvi kakvi jeste, radi se o onoj lepšoj varijanti – uživajte!

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.