On neće da se vrati

Imale ste dečka. Na vašu veliku žalost, veza nije potrajala. Raskinuli ste. Raskid je bio negde krajem školske godine i u međuvremenu je prošao raspust. Mislile ste da ste ga prebolele, ali čim ste ga ponovo videle, shvatile ste da nije tako. Još ga volite i jako želite da vam se vrati.

Da biste ga navele da se vrati, učinile ste sve što ste mogle. Potrudile ste se da budete doterane, da ponovo postanete ona slatka devojka u koju se zaljubio, ne ona s kojom se svađao na kraju veze; potrudile ste se da ga podsetite na lepe trenutke u vašoj vezi. Činilo vam se da donekle imate uspeha – ponovo ste u prijateljskim odnosima. Baš lepo, samo što vi želite i nešto više. Međutim, on ne želi isto.

Jedna varijanta jeste da on ne reaguje baš nešto na vaše napore – da, u relativno prijateljskim odnosima ste, ali ako se samo malo odmaknete, shvatate da je u podjednako prijateljskim odnosima sa svim devojkama koje poznaje, što je očigledan znak da mu vaši pokušaji ništa ne znače. Ukoliko je tako, odustanite – stavite ružičaste naočari (figurativno rečeno) i kažite sebi da je on na gubitku, jer neće skoro naći tako super devojku kao što ste vi. Nastavite sa svojim životom – ako on neće, onda neće, i nema svrhe da dalje pokušavate.

Druga varijanta jeste da je on našao novu devojku. U tom slučaju smesta odustanite. Ako nastavite, svakog dana će vas sve više boleti. Plus, čak i da vam uspe neka strategija koja bi ga odvojila od nje, koja bi ga navela da je prevari s vama, kako da mu posle toga verujete? Ikad? Nedostatak poverenja bi vam pre ili kasnije uništio vezu i bilo bi vam žao što ste sebe uopšte dovele u takvu situaciju.

Treća varijanta jeste da on nema drugu devojku i nije nešto hladan prema vama – ali sve o čemu on priča jeste provod sa ortacima. U tom slučaju takođe bi trebalo da odustanete i da mu stavite do znanja da ga nećete više „proganjati“. Svako ima neku fazu kada mu uopšte nije do veze, već samo do provoda s društvom – ako mu pokažete da to prihvatate i da želite da bude srećan, verovatno ćete moći da ostanete dobri prijatelji. Jednog dana, kad njega ta faza prođe, ko zna… Pod uslovom da vi u međuvremenu ne nađete nekog drugog, naravno.

Ukratko: ako, i pored svih vaših napora, on ne želi da vam se vrati, nemojte mu se penjati na glavu. Sve što biste time postigle jeste da budete „ona dosadnjakovićka“ i da se svakim danom osećate sve lošije. Nastavite sa svojim životom – mlade ste i svakako ćete s vremenom naći nekog s kime ćete biti mnogo, mnogo srećnije.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.