Oni vole “tri kile” šminke?

Jednom kada počnu da se šminkaju, tinejdžerke se prilično brzo naviknu na to. A onda još i upoznaju nekog slatkog momka i nema više šanse da iz kuće izađu nenašminkane. Boje se – potpuno nepotrebno – da će njihovo nenašminkano lice odbiti od njih dečka koji im se dopada.
Čak i ako već ima dečka, i tad je teško za devojku da ne bude konstantno našminkana. Šta ako slučajno naiđe na njega, nije stavila puder, i on primeti tu groznu bubuljicu na njenom licu? Ni oči joj bez maskare i senke nisu toliko izražajne, ni usne joj bez karmina ili barem sjaja nisu toliko zavodljive… Nije baš verovatan scenario da bi on vrišteći pobegao kada bi ih video bez šminke, ali sigurno bi mu se manje dopale. Zar ne?
Ne. Kao jedno, čak i ako su vas upoznali kad ste bile našminkane, momci više vole kad njihove devojke nose malo šminke, ili čak nimalo. Jeste da se lako može desiti da se i dalje na ulici okreću za našminkanim devojkama, ali ne žele da i njihova devojka bude jedna od onih za kojima se svi okreću. Šta neko ima da se okreće za njihovom devojkom, ili da joj, ne daj bože, priđe? To je već konkurencija – a dečaci je ne vole.
Pored toga, on želi da zna kako zaista izgledate. Izuzev ako mu služite samo zato da bi se u društvu razmetao dobrom ribom, a nimalo ga ne zanima što je ta dobra riba ljudsko biće sa svojom ličnošću, potrebama i osećanjima, dečko će želeti da vas upozna – a u to spada i da vas vidi u vašem prirodnom izdanju. Verujte, ako želi da bude s vama, želeće da bude s vama i kad ste nenašminkane. Dopadaćete mu se takve. Da, primetiće i ceniće da ste se doterale za njega (to primećivanje i cenjenje trajaće nekoliko sekundi), a zatim će uživati u vašem društvu, ne u tonama farbe na vašem licu ili fensi garderobi.
A sve te mane na vašem licu?! Bubuljice, pegice, blede usne, oči vam drugačije izgledaju kad nemate maskaru ni senku… Pa, pegice su slatke, bledilo usana nije odbojno, to je samo boja usana, vaše oči mu se dopadaju, kao i ostatak vas, inače ne bi ni bio s vama, a što se bubuljica tiče, verovatno ih ima i on – a sasvim sigurno mu je poznato da je normalno što ih imate. Dečku koji vas voli ništa od navedenog neće smetati, a dečka koji vas ne voli ni najskuplja šminka ovog sveta neće naterati da vas zavoli.
Zato, bez mnogo šminke. Najbolje je da je, povremeno, nanesete sasvim malo, koliko da naglasite ono što vam se najviše dopada – a najveći deo vremena vašem dečku će se najviše sviđati da niste našminkane uopšte.

9 komentara

 • Biljana Marković

  Svaka čast na tekstu! Ja se bavim šminkom, završavam kurs pa ću da radim.

 • Nikola V

  Interesantan tekst, ali ne znači da devojke ne treba da budu doterane, baš suprotno, treba se truditi da se šminka ne vidi. Kad je ima, a ne primećuje se, to je umeće i to podržavam, što se svakako kvalitetnom šminkom može postići.

 • Mina Marković

  Mislim, tačnije ne mislim, nego znam, da je ovaj članak pun pogodak. Ipak, postoje trenuci kada (prvenstveno pred dečkom) hoćete da izgledate famozno i očaravajuće, pa mislite da je jedini način za to šminka. Moje mišljenje: da biste izgledali lepo i privlačno, dovoljan je jedan mali osmeh i prirodan sjaj u očima da bi svi momci bili vaši! A hemikalijama i ostalim sredstvima za ulepšavanjetu nije mesto.

 • Andrijana Vasković

  Upravo to se sa mnom dešava! Do drugarice ne mogu da odem ako mi kosa nije oprana ili ako nemam bar puder na licu! Članak je fenomenalan, ocena desetka!

 • Irina Paunić

  U pravu ste potpuno, ali devojke imaju više samopouzdanja kada su lepe. Treba naći zlatnu sredinu.

 • Marija Mićić

  Svaka čast za članak! Sedam godina sam profesionalni šminker, imam 24 godine i za ovo vreme otkad radim kao šminker, videla sam jako puno izuzetno mladih devojaka (ispod 20) kojima je lice već jako tretirano i, nažalost, posledice su katastofalne. Ako želite i volite da se šminkate, preporučila bih vam vrhunsku kozmetiku u svetu, a to su, po poslednjoj analizi: Artystry, Lancome, Estee Lauder i Clinique. Veliki pozdrav!

 • Jelena Luković

  Ne znam samo koja devojka misli da će da se svidi dečku ako stavi tri tone šminke!

 • Nevena Peserdžić

  Jako mi se sviđa članak i verovatno će se većina devojaka pronaći.

 • Vildana Aliti

  Ovo mi se stvarno jako dopalo i služiće mi za ubuduće. Samo tako nastavite, odlično je. Hvala! Ćao!

Ostavite komentar