Ovo baš i nisu komplimenti (2)

Joj, kakvi su ti matorci, neverovatno je da si pored njih takvih ti ispala tako lepa! Možda njeni roditelji zaista ružno izgledaju – ali kako biste se osećali da neko vašu majku ili oca nazove rugobom? Ako želite devojci da kažete da je lepa, recite joj da je lepa.

Smem li da upoznam tvoju mamu? Voleo bih da znam kako ćeš izgledati kroz 20 godina! Još jedna loša ideja. Pored toga što priča da će devojka kad bude starija da izgleda kao njena majka često ne ispadne tačna, nijednoj devojci se neće dopasti da je na ma koji način poredite s dvadesetak godina starijom osobom.

Stvarno si me iznenadila, nisam očekivao da ćeš imati nešto da kažeš o tome! Vaše iznenađenje, oduševljenje i kompliment mogu biti savršeno iskreni, ali devojka će ih shvatiti kao „on je mislio da sam ja glupača – koji kreten“ Pogađate posledice toga, zar ne?

Lepo se ljubiš, ali tvoja drugarica to radi bolje! Devojke ne samo da ne treba porediti sa 20 godina starijim osobama nego ih ne treba porediti ni s njihovim vršnjakinjama – naročito ako mislite da su u nečemu lošije od te vršnjakinje. Samo zamislite kako biste se osećali da vam ona kaže da se vaš najbolji ortak ljubi mnogo bolje od vas.

Tvoja figura me jako podseća na onu životinju… Čekaj… Životinja sa surlom i velikom zadnjicom… Nazovite devojku debelom (makar to i bila) i do kraja života neće želeti da vas vidi. Našalite se na račun njenog izgleda i, čak i ako se nasmeje, neće joj se zaista dopasti šala. Kad-tad će vam se osvetiti – s kamatom.

Ideja da devojci uputite kompliment, izuzev ako to radite previše napadno i previše često, jeste odlična. Samo, razmislite pre nego što „lanete“ – i budite svesni da devojke imaju drugačiji smisao za humor od dečaka, kao i, često, drugačija shvatanja o tome šta je pohvala, a šta nije. Ukoliko ste nesigurni kako bi vaš kompliment mogao da bude shvaćen, recite nešto kratko i jasno (lepo ti stoji haljina, prelepa si večeras, super su ti ovi kolači…) i učinićete pravu stvar.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.