Pantalone i prikladna obuća (1)

Lepo vreme (konačno) dolazi, a sa njim i prikladna moda. U ovoj sezoni postojaće zaista veliki broj modela pantalona – kratke i široke, dugih nogavica i nabrane, uske, komotne, kapri pantalone… Ukratko, postojaće ponešto za svačiji ukus i ponešto za svačiji stas. Isto važi i za obuću – mada će platforme biti u trendu, to nije jedino što će biti u trendu. Ukratko, kada budete razgledali izloge i merkali šta vam se sve dopada, moći ćete da vidite zaista mnogo zanimljivih stvari. U takvom izobilju može se desiti i da postavite sebi pitanje: a uz kakvu obuću bi najbolje išle ove pantalone? Da vam olakšamo ovu dilemu, evo nekih sugestija.

Tri četvrt pantalone: ove pantalone ravnog kroja sa tri četvrt nogavicama su istovremeno i elegantne i sportske, a kao takve prikladne i za dan i za veče. Dobra strana im je što prikrivaju nešto jače butine, a loša ta što optički skraćuju dužinu nogu. Zato je uz njih super obuća sa nešto višom potpeticom, bilo da se radi o papučama sa kaišićima, elegantnim sandalama, cipelama ili japankama. Definitivno loš izbor obuće uz ovakve pantalone bile bi neke glomazne cipele ili patike, jer bi odavale utisak nezgrapnog i trapavog.

Pumparice: ove simpatične pantalone sa kanapima, ravnog kroja i sportske linije, hit su ove sezone. Kanapčićima koji su sa strane možete pantalone nabrati, podići ili zavezati na neki originalan način, što vam daje priliku da se poigrate izgledom jednih jedinih pantalona. Zbog kanapčića koji su „komplikovan“ detalj, uz ovakve pumparice dobro ide jednostavna obuća, bez ikakvih suvišnih detalja – recimo, ravne papuče ili sandale sa finim kaišićima, otmene cipele sa potpeticom ili bez nje. Apsolutni promašaj bila bi obuća na pertlanje, jer već imate kanape na nogavicama.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.