Pažljivo pre nego što pošaljete poruku

Nije redak slučaj da neko u afektu napiše porukicu i pošalje je, pa se kasnije pokaje. Ili da napiše nešto blesavo od čega ga kasnije bude blam. Ili da napiše sočnu, provokativnu ili besnu poruku, a onda je greškom pošalje pogrešnoj osobi. Pazite kako vam se to ne bi desilo!
Nekada, kad se to desi, ne bude ništa naročito – bude vas blam ako je došlo do greške, ili vam bude žao što ste to napisali pa pošaljete novu poruku kojom se izvinjavate. Nekada se kasnije i kikoćete na celu stvar. Ali, nekada posledice budu znatno lošije od toga.
Ponekad ljudi, u ljutnji i svađi, pošalju zaista grube reči. Reči koje licem u lice nikada ne bi izgovorili, bilo zbog straha od toga da bi dobili batine, bilo zbog toga što ne mogu nekome u lice da kažu nešto toliko grubo. Posvađate se tako s dečkom ili devojkom, s drugom ili drugaricom, i svašta im napišete – i ta poruka je sada kod njih, jako je teško ubediti ih da vam oproste ako su vam reči bile zaista grube.
Ili se pokažete nezainteresovanim. Na primer, vaša devojka vam pošalje dugačku poruku kojom vam opisuje nešto što joj se desilo, a vi joj odgovorite s porukom nalik na: "Ha-ha, smešno". Na tako kratak odgovor, devojka će se osetiti kao da vam je dosađivala svojom pričom, kao da ste joj odgovor poslali samo da je otkačite.
Ili, razmenjujete poruke s nekoliko osoba istovremeno, pa pogrešnoj osobi kažete nešto što s njom nema veze; nekad bude jasno da je reč o zabuni, ali nekad ne, nekad ispadne da ste nešto jako uvredljivo poslali osobi koja vas ničim nije ni uvredila ni povredila. Da i ne spominjemo sad urbane legende o pisanju seksi porukice namenjene devojci – koju onda greškom pošaljete svojoj majci.
Nekada se desi da ovakve greške dovedu do prekida veze ili prijateljstva; nekad ne dođe baš do toga, ali vam napravi velike probleme u odnosu s tom osobom. A nije ih teško izbeći, potrebno je samo malo pažnje, samo da na trenutak zastanete pre nego što pritisnete dugme kojim ćete poslati poruku kako biste proverili da li baš to želite da kažete baš toj osobi.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.