Plastični nakit – da ili ne?

Nekada se smatralo da je plastični nakit nešto jeftino i bez ikakve vrednosti. Mogla su da ga nose manja deca, po sistemu „neka se i oni nečim igraju“ – plastični nakit nije baš lako oštetiti, a i ako ga dečica polome – pa, to je ionako samo jeftina plastika; i nije neka šteta. Kad je reč o onima starijim od male dece, plastika nije dolazila u obzir; bižuterija može, ali plastika – ne.

Vremena se menjaju, modni tokovi još i brže. Naravno da će plemeniti metali i dijamanti, kao i drago kamenje uvek biti najviše na ceni; ipak, većina ljudi to ne može sebi da priušti, bar ne u većim količinama od ponekog lančića, prstena ili narukvice. Pored toga, u modu sve više ulazi neobavezan izgled – recimo, izuzetno je moderna frizura „tek sam ustao iz kreveta“ (doduše, za nju vam je potrebno ne baš malo vremena i gela da bi stvarno izgledala „kul“). U modi je i određena doza detinjastog ponašanja. Valjda u paketu s tim – u modi je i plastika.

Ako je suditi po poslednjim modnim revijama, bar onim svetskim, plastika će ovog leta biti apsolutni hit. Ima i više razloga za to. Jedan je svakako cena dostupna svakom – plastični nakit je jeftiniji čak i od običnog metalnog nakita sa štrasom i cirkonima. Osim toga, sa plastikom može da se radi sve i svašta, lako se oblikuje, tako da je plastični nakit zanimljivog dizajna, a uglavnom se pravi u različitim jarkim bojama koje će ove sezone definitivno biti „in“. Kad je reč o bojama, ako volite da se „ludirate“ s njima, samo napred, sad je pravo vreme za to – modni kreatori predlažu kombinaciju ružičaste i zelene.

Dodatna prednost plastike je što je veoma lagana, tako da su čak i veliki komadi, inspirisani afričkim nakitom, sasvim zgodni za nošenje. Uz to, plastiku voda neće oštetiti, čak ni ona hlorisana, iz bazena, pa svoj omiljeni komad nakita slobodno možete nositi kad idete na plivanje.

Plastika je jeftina, šarena i praktična: ko da joj odoli?

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.