Plava kosa, plave oči, bebi lice

Nemali je broj dečaka koji prosto "padaju" na devojke koje odgovaraju opisu iz naslova. To ne znači da će im devojke koje drugačije izgledaju biti odbojne, ima i onih momaka koji ne vole plavuše, ali mnogi pomenuti opis smatraju neodoljivim.
Šta je toliko privlačno kod takvih devojaka? Plava, nežna, meka kosa i plave oči su nešto što se povezuje s decom, a bebi lice dodaje na nežnosti. Da ne bude zabune, ne tvrdimo da su momci koji vole ovakve devojke zapravo skloni dečici iz vrtića, daleko od toga; radi se samo o tome da se takav izgled nesvesno povezuje s nežnošću i krhkošću, a mnogi dečaci vole takve devojke; pored njih im se probudi zaštitnički nagon, osećaju se muževnije, a i očekuju da će im biti pružena nežnost u kojoj će uživati (većina voli nežnost u vezi, neće to otvoreno reći onda kad pokušavaju da održe "mačo" imidž, ali će u tome definitivno uživati – na kraju krajeva, u vezu se dobrim delom ulazi zbog nežnih osećanja koja imate, a ne zbog toga da biste se s nekim tukli i mrzeli). I još, pored takve devojke, oni sami deluju jače, što može da bude prijatan osećaj.
Da li to znači da devojke koje ne odgovaraju navedenom opisu imaju slabije šanse? Ne zaista, jer se momci, kao što smo rekli, međusobno razlikuju. Ima ih koji znatno više vole markantne crnke, to su im "prave žene", ima ih koji vole brinete, riđokose… Plus, nije sve u izgledu, jeste da je izgled ono što se prvo primeti, ali je na duže staze mnogo važnije kako se njih dvoje slažu, koliko odgovaraju jedno drugom kao ličnosti, a ono na šta skoro svi momci "padaju", bez obzira na izgled devojke, jeste vesela, nasmejana devojka s kojom se lepo osećaju.
Nekada se devojkama čini da se plavuše bolje zabavljaju od drugih i da su "traženije" – možda, veoma površno posmatrano, i jeste tako, ali boja vaše kose vas niti može sprečiti da se zabavljate niti vam zabavu može garantovati, a ne može vam ni doneti nečiju ljubav. Svaka devojka je lepa na svoj način i ima neke svoje prednosti, baš kao i svaki dečko – treba samo naći nekoga kome se dopadate baš vi, a takva osoba sigurno postoji.

Jedan komentar

Ostavite komentar