Pocrvenele ste – ne skrivajte to

Mnogim stidljivim devojkama (i ne samo devojkama) dešava se da lako pocrvene. U tome nema ničeg lošeg, bar ne dok njihova sopstvena reakcija ne postane preterana – recimo, ima onih koje će se tada sakriti i odbijati da pričaju i sa kim.
Dešava se mnogima da lako pocrvene. Neki će normalno nastaviti s razgovorom, prikrivajući nelagodu. Neki će na trenutak skrenuti lice – nije nikakav problem ako vas tada spase drugarica, koja vas pozove da se okrenete ka njoj dok crvenilo ne prođe. Tada, gledajući u drugaricu kojoj verujete, obično se brzo smirite, crvenilo se povuče, osećate se bleskasto, ali možete da nastavite s razgovorom.
Međutim, ima devojaka koje odu i dalje od toga. Zacrvene se u nekom trenutku, osete to, i pobegnu ili kriju lice i odbijaju dalje da razgovaraju. To je preterano i bilo bi dobro izbegavati da se tako ponašate.
Na kraju krajeva, šta je toliko strašno u tome što ste pocrvenele? Dešava se. Šta je najgore što će se desiti ako vas neko (momak koji vam se dopada, na primer) primeti dok ste tako crvene? U najvećem broju slučajeva neće se desiti ništa, eventualno će vas neko pitati jeste li dobro. Momku biste mogle da budete baš simpatične, naročito ako pomisli da ste zbog njega pocrvenele (pod pretpostavkom da se niste zacrvenele od besa). Stidljive devojke koje lako pocrvene slatke su mnogim momcima. U najgorem slučaju, neko bi vas zadirkivao zbog toga – a čak i to bi bilo mnogo manje od zadirkivanja koje bi vam se desilo ako odbijate da razgovarate s ljudima zbog nečeg tako običnog kao što je crvenilo.
Dešava se da pocrvenite. Ništa strašno. Nasmešite se, možete i da se našalite na sopstveni račun – i nastavite normalno s razgovorom, jer vam skrivanje neće nimalo pomoći.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.