U trendu

Podloga za šminku ne mora ići na celo lice

Postoje neke greške u šminkanju koje su prilično česte, a jedna od najčešćih jeste ta da se podloga za šminku nanese na celo lice. To uopšte nije neophodno – zapravo, pravilo je da je manje bolje.
Problem s podlogom za šminku preko celog lica je taj što lice onda često liči na masku, kao da se radi o licu neke lutke, a ne o ljudskom licu. Ovo još gore izgleda kad su u pitanju mlade devojke, jer je na njima najlepša baš njihova mladost, pa bi trebalo da pokušaju, i onda kada su našminkane, da izgledaju što prirodnije – što će reći, da nanesu što manje šminke.
Nekada se podloga za šminku zaista nanosila na celo lice, i to nekoliko različitih nijansi podloge, da bi lice izgledalo prirodnije. Danas, svoju kožu možete da poštedite od toliko šminke (verujte, biće vam zahvalna na tome!), jer se nove podloge prave tako da budu providnije a da dovoljno prekrivaju, plus i tako da se neprimetno utapaju u vaš ten.
Šta to konkretno znači? Znači da, ako ste dobro odabrale podlogu, možete je naneti na bilo koji deo lica (u principu, samo tamo gde je neophodno), i prelaz između podloge i vašeg lica se uopšte neće videti. To je odlično, jer vam omogućava da sa sasvim malo šminke prikrijete nedostatke i istaknete ono što je najlepše. Mada su, ipak, na licu devojke najlepši osmeh i sjaj u očima, a to vam šminka neće dati.
Zato, bez preterivanja s podlogom! Prekrivanje lica tako da liči na masku ostavite onima kojima je neophodno (recimo, na sceni to može da bude neophodno, a i pantomimičari i klovnovi namažu celo lice) – a vi, osim ako se ne spremate za scenski nastup ili želite da izgledate kao klovn ili pantomimičar, iskoristite prednost koju vam pružaju novi kozmetički proizvodi, i poštedite lice onoga od čega bi prerano ostarelo i od čega ionako ne bi naročito lepo izgledalo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.