Pokazati da ste zainteresovani (1)

Neko vam se dopada. Jako. I želeli biste da ta osoba to zna, da zna da ste zainteresovani za nju, a opet, ne možete da zamislite da joj samo priđete i kažete: „E, sviđaš mi se.“ Srećom, postoje i suptilniji načini da pokažete dopadanje.
Za početak, neophodno je da toj osobi budete dovoljno blizu da bi uopšte mogla da vas vidi. Možete čekati da se to samo od sebe desi (što možete i da ne dočekate, ili da se ne dešava onoliko često koliko biste želeli), ili da prilike da budete primećeni kreirate sami. Dakle, pobrinite se da budete tamo gde očekujete da će biti i ta osoba. To uključuje i čekanje, krišom, u hodniku za koji znate da će simpatija proći njime (ili ne krišom, nego ste, kao, zaneti razgovorom sa svojim društvom, a taj razgovor se dešava baš tamo kuda očekujete da prođe simpatija – ako treba, predložite društvu da stojite na mestu koje vam odgovara), jedenje užine dok ste blizu simpatije (pazite da jedete koliko-toliko uredno), ako postoji školska menza u kojoj ste i vi i simpatija, možete sedeti blizu nje…
Kad ste obezbedili da budete dovoljno blizu simpatije da bi vas ona videla, pogledajte je u oči i nasmešite se. Može nekad da pomisli da se smešite nekom drugom, ali ako postupak ponovite nekoliko puta (nemojte samo da je gledate na svaka dva minuta i smeškate se, izgledaćete malo blesavo), biće joj jasno da se smešite njoj. Kada prolazite pored simpatije, nemojte da izbegavate da je pogledate – kontakt očima, osmeh i „Ćao“ će joj skrenuti pažnju na vas, a neće je obavezati ni na šta. Plus, na osmeh se obično automatski uzvrati osmehom, pa bi vaša simpatija vremenom mogla da stekne naviku da vam se osmehne u prolazu, i da već samu vašu pojavu nesvesno veže uz osmeh i lep osećaj.
Teško vam je da priđete tom dečku ili devojci? Možda će vam biti lakše da pokušate da priđete nekom od njihovih prijatelja, da se s njima upoznate – ako vam ne uspe, nije tragedija niti će vam ozbiljno poremetiti bilo šta, a ako uspe, to bi vam kasnije moglo pomoći.
Sutra pročitajte šta dalje, kao i šta ako se ne radi o nekome koga relativno često viđate, nego vam se neki dečko ili devojka dopadnu na žurci, u kafiću, u diskoteci…

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.