U trendu

Poljubac nije poziv na seks

Dečaci mogu da budu super, ali mogu i da vas iznerviraju, naročito kada potpuno pogrešno nešto shvate; vi nešto uradite, a oni to shvate na način koji vama ne bi pao na pamet. Tipičan primer: želite da se ljubite sa svojim dečkom. Da budemo precizniji, rado biste celo veče provele ljubeći se s njim. Možda i da ga malo mazite po kosi, licu, vratu, ramenima… On se, naravno, uopšte ne buni protiv takve vaše želje, samo što je shvata na drugačiji način: kao poziv na seks. A vi ne želite seks, možda ste i nevine, možda se seksa još uvek bojite, u svakom slučaju, na pamet vam ne pada da to uradite. Svakakva pitanja vam padnu na pamet.

Da li vaš dečko samo na jedno misli – kako da ima seks s vama? Da li mu je uopšte stalo do vas? Kako to da ne može da shvati razliku između ljubljenja i maženja s jedne strane i seksa s druge? A možda i s vama nešto nije u redu – možda se podrazumeva da ćete ako se ljubite s dečkom, i spavati s njim, i vi ste ti koji se ne ponašate normalno?

Odmah da razjasnimo da se oboje ponašate normalno. Sasvim je u redu da vi želite samo da se ljubite i malo mazite. A nije ni neobično da vaš dečko pomisli da želite seks – i prilikom poljupca i prilikom seksa spajaju se tela, pa dečaci često pomisle da ako želite da se spojite „gore“, isto želite i „dole“. Ne želi on ništa loše, samo želi da uživate – oboje.

Dobro, baš lepo što ste oboje normalni. Baš lepo i što on ne želi ništa loše. Međutim, vi ne želite seks, a želite da se ljubite – šta da radite? To i nije veliki problem.

Sve što treba da uradite jeste da dečku odmah stavite do znanja da su za vas poljupci i seks odvojene stvari – da to što želite da se ljubite ne znači obavezno i da želite seks. Nije loše ni da mu stavite do znanja da ga volite, da ga ne odbijate, ali da jednostavno ne osećate da ste spremni za seksualne odnose, ili da u tom trenutku ne želite da vodite ljubav. Moguće je da će on biti nestrpljiv da što pre spava s vama – „divljanje“ hormona može prilično da intenzivira želju za seksom – ali ako mu je stalo do vas, prihvatiće vaše objašnjenje.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.