Pomoć za ostavljenu drugaricu

Vaša dobra drugarica imala je dečka do kog joj je bilo veoma stalo. Taj dečko ju je ostavio. Nije sad bitno kakvo je bilo vaše mišljenje o njemu, da li vam je bio simpatičan, ili ste sve vreme mislile da je kreten. Bitno je da je vaša drugarica povređena, da je jako boli i da joj je potrebna svaka pomoć koju možete da joj pružite. Šta učiniti?

Najbolje je ako vaša drugarica nema samo vas već se druži sa još nekoliko devojaka. Tada se vi (njene drugarice) možete organizovati – napravite raspored tako da je svako veče bar jedna od vas pozove i sasluša njene jadikovke. Raskid veoma boli i osećanja vaše drugarice će divljati – biće joj potrebno da ih podeli s nekim (i to mnogo puta) da bi naučila da ih razume. Ako postoji više vas koji je slušate prednost je i to što nijedna neće biti u opasnosti da bude „smorena“ time što svako veče sluša istu tužnu priču (jeste, treba pomoći povređenoj drugarici, jeste, treba je saslušati, ali ako iz dana u dan slušate iste jadikovke, može da vam se smuči – i vi ste ljudsko biće kome može da pukne film).

Dobra je ideja i da planirate zajednička druženja; tako možete tužnu drugaricu da izvučete iz kuće i spasete je od zurenja u zidove i slušanja sentiša. Izlasci mogu da budu u bioskop, na picu, možete napraviti žurku samo za vaše društvance (momcima ulaz zabranjen), neka ona prespava kod neke od vas. Neka bude što je moguće više zaposlena – tako će manje misliti na njega i manje će tugovati.

Naravno, nema mnogo smisla da joj stalno izigravate bebisiterke. Zato se raspitajte da li će uskoro stići neki film s njenim omiljenim glumcem, hoće li gostovati njen omiljen bend… Probajte da je nagovorite da i sama organizuje neke svoje aktivnosti. Tako će najbrže shvatiti da svet nije stao zato što ju je dečko ostavio i da će imati, čak i bez njega, još puno lepih trenutaka u budućnosti – zapravo, da su ti lepi trenuci već počeli.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.