U trendu

Ponaša se drugačije otkad ste raskinuli

Moglo bi da zvuči kao nešto što se samo po sebi podrazumeva, ali ima onih kojima ipak nije jasno zbog čega se njihov bivši dečko drugačije ponaša prema njima otkad su raskinuli. A ponaša se drugačije jer se cela situacija promenila i sada grade nov odnos (ili kompletan odnos ostavljaju za sobom).
Raskid ne znači samo promenu statusa na Fejsbuku i to da se više ne grlite, ne ljubite i ne mazite. Čak i ako vas dvoje pokušavate da nakon raskida ostanete prijatelji (niko se tu nije ružno poneo, niko nikog nije varao, zašto ne biste ostali prijatelji?), znatno je lakše reći da ćete ostati prijatelji nego to i učiniti. Vas dvoje jeste u principu iste osobe kao i pre raskida, ali se dinamika vašeg odnosa menja; od voljene osobe postajete neko ko je bivšem ili bivšoj slomio srce. Zato je dobro biti spreman na to da će se sve promeniti.
Na primer, moguće je da ste navikle da preko porukica stalno ćaskate s tim momkom, ali bi on mogao da želi da prestane s tim. Mogao bi da poželi da se distancira od vas, ne zato što mu se više ne dopadate, nego da bi preboleo raskid. Pored toga, moglo bi da mu bude neobično da je u vašoj blizini a da tu više nema razmene nežnosti, pa bi mogao da ima različite reakcije – da bude distanciran ili veoma ćudljiv. Njegovo ponašanje će dosta zavisiti od toga ko je s kim raskinuo; osobi koja je ostavila obično će biti znatno lakše da pređe na platonsko prijateljstvo nego ostavljenoj osobi.
Ukratko, ako ste ostavile dečka, on će se vrlo verovatno bar nekoliko nedelja ponašati znatno drugačije nego što ste navikle – osećanja su mu povređena, kao i ponos, i bez obzira na to što mu se i dalje dopadate, teško da može da se ponaša isto kao ranije.

1 komentar
  1. Nataša Gajić

    Ha, napredujete… u pravcu raskida, mada ste već davno raskinuli, ali daljeg… distanciranog, što bi se reklo. Ah ti „platoni“ poslije svega!

Napišite komentar