U trendu

Ponovo su zaboravili

Svakom se nekad desi da nešto zaboravi, što vas u nekoj situaciji može zaboleti, ali nije tragedija. Nekada, međutim, postane znatno lošije; osećate se kao da jedna ili više osoba večito zaboravljaju na vas. Osećate se odbačeno.
Vama drage osobe nisu se setile vašeg rođendana. Društvo pravi planove za izlazak, a zaborave da pozovu i vas – i češće se dešava da se ne sete da vas pozovu nego da vam ponude da i vi izađete s njima. Dečko, drugarica, prijatelj, prijateljica stalno zaboravlja da vam se javi, zaboravlja na dogovore, osećate se kao da toj osobi nije stalo do vas.
Šta u takvoj situaciji? Za početak, duboko udahnite nekoliko puta, a onda uzmite papir i olovku i zapišite šta su ta osoba ili osobe zaboravili u poslednje vreme. Možete i neko vreme da samo vodite beleške o tome i ništa drugo ne preduzimate kako biste stekli preciznije podatke. Naime, kada baš želimo da nam se neko javi, pozove nas, da se vidimo s tom osobom, skloni smo da preuveličamo stvari i da to što je, na primer, dečko u periodu od tri meseca ukupno dvaput zaboravio da se javi onda kada je trebalo vidimo kao: "Stalno zaboravlja da me zove!"
Posle toga, za sve zapisane situacije razmislite da li je to bio čvrst dogovor da će vas neko zvati ili ćete se videti, ili nešto neodređeno. Ako vas društvo ne zove u izlaske, prisetite se koliko ste puta pozive odbijali – ako pozive redovno odbijate, bilo iz opravdanih, bilo iz bezveznih razloga, vrlo se lako može desiti da prestanu da vas zovu jer već podrazumevaju da nećete doći.
Uradili ste sve to, i zaista vas često zaboravljaju, i to nije zato što ste u prošlosti odbijali veliku većinu poziva? Nije zato što ste se vi udaljili, ili ste se pretvarali da ste nedostupni, ili ste vi zaboravljali na druge? Ako se jeste vi udaljili, pokušajte da se ponovo približite tim ljudima, da ih češće zovete, da sami predlažete neka druženja i izlaske kako biste ih navikli na to da vi želite da budete u njihovom društvu. A ukoliko nije do toga da ste se vi udaljili, onda bi moglo da bude korisno da se malo distancirate. Nemojte ih juriti, sačekajte da primete da vas nema i da vas pozovu. To može da se pokaže kao odličan trik da ih navedete da vas zovu, da vas se sete. A ako vas ne zovu, ako nastave da vas zaboravljaju? Onda im nije dovoljno stalo do vas da bi vas se setili, pa bi bilo dobro potražiti one kojima jeste stalo.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pogledaj komentare (1)