Popularnost po svaku cenu

Ima onih kojima je popularnost u društvu izuzetno bitna, toliko da će raditi sve što misli da popularni rade, u nadi da će tako postići svoj cilj. I potpuno će zaboraviti da se mnogo bolje osećaju kad rade ono što vole da rade nego kad rade ono što je "neophodno za popularnost".
U različitim okruženjima različite stvari će spadati među popularne. Nije nikakva retkost da vam se zapravo ne radi ono što "face" rade, to vam je bezvezno, ali, eto, oni to rade i "face" su, hteli biste i vi da ste među njima. Redovno ih viđate s cigaretama? Propušićete i vi. Beže s časova? I vi ćete tako. Kad izlaze, ostaju do kasno i obavezno se napiju? Ne sviđa vam se ukus alkohola, plus znate da je protivzakonito da maloletnici piju, ali ako je to potrebno za popularnost… Izlaze samo sa super frajerima ili super ribama? I vi ćete pokušati tako, bez obzira na to koliko vam se te osobe zaista sviđaju. Treba izaći sa što više devojaka ili što više momaka? I to ćete.
Neretko, stvari odu i dalje, uključujući rizične seksualne odnose (često menjanje seksualnih partnera i seks bez kondoma), konsumiranje različitih droga, vređanje i ponižavanje slabijih, nasilje, kriminal… Sve u ime popularnosti. Nije mali broj onih koji zapravo ne žele da rade sve te stvari, niti im se one sviđaju, ali smatraju da je to cena popularnosti, i da će, ako im ne uspe da postanu "face", biti jadni i patetični gubitnici.
Neće. Radite ono što volite da radite, a da to nikog ne povređuje. Radite ono što vam je zabavno, u čemu uživate – da li je popularnost zaista vredna toga da nešto radite na silu, da radite ono što vam smeta i što ne želite? Plus ćete se osećati kao slaba osoba, kao beskičmenjak, jer radite ono što vam se ne sviđa.
U to što ćete raditi ono što želite i baviti se onim što želite spada i da se družite s osobama s kojima zaista uživate, bez obzira na to da li su "face". U njihovom društvu, uz to što radite ono što volite, biće vam potpuno nebitno jeste li popularni – u svakom slučaju, osećaćete se super.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.