U trendu

Poziranje za fotografije

S vremena na vreme, fotografišete se. Neki to rade ređe, neki češće, nekad vam se sviđa kako ispadnete na fotografijama, a nekad baš i ne. Da li ste od onih kojima se čini da ih uvek uhvate u nekoj bezveznoj pozi, gde se vide svi nedostaci, a ne vidi se najjasnije ono što vam se najviše sviđa na vašem telu? Možda vam se pak čini da biste mnogo bolje izgledali, ali u nekoj zanimljivijoj odeći? Mala tajna: premda ima nekih pravila oblačenja za fotografisanje, odeća nije presudna – mnogo je važnija poza koju zauzmete. Evo nekih poza koje koriste i poznate zvezde kako bi što bolje izgledale na fotkama.
Zabacite ramena unazad: ukoliko ste licem okrenuti prema kameri, nipošto ne smete biti pogrbljeni. Dakle, ramena nazad i, recimo, jednu nogu malo pomerite u stranu. Druga mogućnost: ramena nazad, a jednu nogu prebacite preko druge – tako ćete izgledati vitkije, a vaše noge elegantnije.
Jedna od zanimljivih varijanata jeste da vas slikaju s leđa, a da vi gledate u kameru preko ramena. Tako će vam se lepo videti jagodice na licu (lice će vam delovati malo izduženo i elegantnije), videće se i bujna kosa (ako je imate), a nedostaci na silueti biće prikriveni.
Ukoliko želite da se slikate spreda, a da vam se i dalje ističu jagodice i da vam lice deluje malo izduženo, i za to postoji način – nagnite malo glavu u stranu.
Još jedna dobra poza koja će na lep način istaći vašu figuru jeste da težinu tela prebacite na jednu nogu, a drugu da malo savijete u kolenu. Tako ćete se saviti u kuku i delovaćete opušteno i prirodno.
Za kraj, još jedna poza, ukoliko želite svima da pokažete koliko ste samouverene: stavite ruke na kukove i prekrstite jednu nogu preko druge. Tako će vaše ruke delovati elegantnije, skrenućete pažnju na tanak struk i izgledaćete samouvereno.

Pratite Krstaricu i preko mobilne aplikacije za Android i iPhone.

Pošalji komentar